Rajala vuoden tauon jälkeen EM-sarjan osakilpailuun – “Tartuin tilaisuuteen kun sain mahdollisuuden”

13.9.2018 / 21:05
A-P Niemi Racingin Ford Fiesta Supercar -auto, jolla Joni-Pekka Rajala kilpailee Latviassa.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden yhdeksäs ja samalla EM-sarjan Supercar-luokan viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Latvian Riiassa. SM-sarjassa tällä kaudella SRC- ja Autokrossi-luokissa hopealle ajanut Joni-Pekka Rajala kilpailee Bikerniekin radalla A-P Niemi Racingin kalustolla.

A-P Niemi Racingin Ford Fiesta Supercar -autolla Latvian EM-rallicrossiin osallistuva Joni-Pekka Rajala ei kerää itselleen paineita sijoituksista kovatasoisessa kuljettajajoukossa.

– Tartuin tilaisuuteen, kun sain mahdollisuuden ajaa kilpailussa, joten nyt lähdetään kokeilemaan ja lähinnä hakemaan hyviä erätuloksia niin pitkälle kuin vauhti riittää. EM:ssä ei taso juurikaan poikkea MM-sarjasta ja kuskien kärkitusina on sen verran kovaa luokkaa, että viidestoista sija olisi jo hyvä saavutus kalustonkin puolesta, Rajala pohtii.

Nyt toista kertaa MM-osakilpailun näyttämönä toimiva lähes Riian keskustassa sijaitseva melkoisen vaativa Bikerniekin 1,3-kilometrinen rata on porilaiselle tuttu viime vuoden osakilpailusta.

– Ari-Pekka Niemi ajoi samalla autolla SM:n Supercar-luokassa ja itse ajan sillä nyt ensimmäistä kertaa, lukuunottamatta muutamaa lähtötreeniä. Latviaa ajatellen auto on huollettu ja tehty pieniä muutoksia ja kaiken pitäisi olla valmiina kilpailuun, Rajala vakuuttaa.

Tämän kauden toiseen MM-sarjan kilpailuunsa starttaava Rajala ehti kesäkuussa Norjan osakilpailussa vakuuttaa itävaltalaisen Team Stardin väen ajettuaan kylmiltään tiimin Supercar-autolla pisteen päähän semifinaalipaikasta yltäen yhteen MM-pisteeseen.

– Joitakin keskusteluja on itävaltalaisten kanssa käyty mahdollisesta jatkosta, mutta mitään ei ole ainakaan vielä virallisesti sovittu, Rajala taustoitti lopuksi.

Teksti ja kuva: Joni-Pekka Rajalan tiedote


Facebook kommentit