Rajalan tavoite mitalien suhteen täyttyi, värit vielä kysymysmerkki – “Nyt on vain yritettävä kaikkensa”

24.8.2018 / 18:31
Joni-Pekka Rajala ja Henri Haapamäki Honkajoella (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajalan tavoite rallicrossin SM-sarjaan tälle kaudelle oli saavuttaa SM-mitali kahdesta luokasta, niin SRC:stä, kuin Autokrossistakin. Urallaan jo peräti 40 SM-mitalia autourheilusta saavuttanut porilaiskuljettaja käytännössä varmisti tavoitteensa jo Jalasjärvellä, mutta vasta Kouvolassa selviää mitalien värit.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kouvolassa. Joni-Pekka Rajala on tottunut menestymään autourheilussa ja rallicrossissa, eikä kuluva kausi ole tuonut tähän poikkeusta, vaan porilainen on vahvasti matkalla kohti kahden SM-mitalin kautta rallicrossin SM-sarjassa. Autokrossi-luokassa Rajala taistelee hopeasta, kun taas SRC:ssä on mahdollisuus toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

– Kovatasoinen ja vaativa kausi tulee kyllä saamaan arvoisensa päätöksen, kun voittajaa voi vain arvailla ja jännitys säilyy loppuun saakka. Itselläni ennakko-odotukset ovat hyvät. Sitä onko SRC:n tämän vuoden mestarin nimi (Henri) Haapamäki, Rajala vai (Mika) Perttula, en lähde veikkaamaan. Se selviää vasta lauantain viimeisessä lähdössä, Rajala sanoo tiedotteessaan.

SRC-luokassa Rajalan pistejohto Haapamäkeen nähden on neljä pistettä, kun taas kolmantena olevalla Perttulalla on pisteitä 12 vähemmän kuin Rajalalla.

– Viime vuonna piste-ero Haapamäen kanssa oli samaa luokkaa ja mestaruus selvisi vasta viime metreillä. Entistä vahvemmin näyttää siltä, että historia toistaa itseään ja Suomen mestarin nimi on selvillä vasta viimeisen kierroksen ruutulipulla. Haastava tilanne, jossa kolmella kuskilla on sanansa edelleen sanottavana, Rajala korostaa.

Rajala on urallaan kilpaillut Kouvolassa usein, rallicrossin lisäksi myös jokamiehenluokassa ja kuten moni muukin kuljettaja, niin myös Rajala arvostaa Tykkimäen moottoriradan erittäin korkealle. Tiimissä on muutenkin kaikki valmista SM-sarjan kauden huipennukseen.

– Kouvolan rata on ehdottomasti yksi suosikeistani. Kalusto on valmiina kisaan, toivotaan, että se pelittää loppuun saakka. Nyt on vain yritettävä kaikkensa, urallaan seitsemän Suomen mestaruutta rallicrossissa voittanut Rajala ennakoi.

Autokrossi-luokassa Juha Rytkönen on dominoinut koko kauden ajan ja mestaruus ratkesikin jo edellisessä osakilpailussa Jalasjärvellä. Hopea- ja pronssimitalin kohtalo sen sijaan on vielä täysin avoin, sillä ennen viimeistä osakilpailua Rajala ja Tero Tukiainen ovat jaetulla kakkossijalla.

– Viime kisassa auton tekniikkamurheet häiritsivät, mutta siitä huolimatta lopputulos oli hyvä ja nyt Tukiaista vastaan tullaan ajamaan täysillä, Rajala uhkuu menohaluja.

Viime kaudella Autokrossi-luokan loppupisteissä kuudenneksi sijoittuneella Rajalalla saattaa olla tässä luokassa ainakin toistaiseksi edessään viimeinen kilpailu.

– Auto on tosiaan jo vaihtanut omistajaa. Tiedä vaikka olisi luokan vaihto edessä, Rajala pohtii arvoituksellisesti.

Lue myös! Haapamäki heittää ennakkosuosikin paineet Rajalan harteille – “Finaalissa punnitaan munat” (24.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit