Rajalan unelma menestyksestä suli Ruotsissa

4.7.2016 / 10:36
Joni-Pekka Rajalan kiri kohti EM-sarjan kärkipaikkoja hyytyi teknisiin ongelmiin. (kuva: JP Rajalan Facebook)

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajala putosi ulos semifinaalivaiheesta Ruotsin EM-rallicrossissa viikonloppuna. Suomalaisen kilpailu päättyi ennenaikaisesti Volkswagen Beetlen tekniikan hajottua.

Rajala oli lauantain aika-ajoerien jälkeen yhdeksäntenä ja menossa kohti 12 parhaan kuljettajan semifinaalivaihetta. Kolmas erä koitui kuitenkin kohtaloksi.

– Vähän oli probleemaa. Kolmannessa erässä ohjaustehostimen letku irtosi. Lähtö uusittiin, mutta autoa ei tietenkään siinä välissä voinut korjata. Suoraan vaan viivalle. Pääsin maaliin ja sain jonkun pisteen. Seuraavassa erässä putsasin renkaita ja vetoakseli takaa poikki. Se oli siinä. Tulin samantien pois, Rajala kertoi.

Rajala oli lopulta aika-ajoerien yhteispisteissä 15., ja semifinaalipaikka jäi saamatta.

Kilpailun voittoon ajoi EM-sarjaa johtava Kevin Hansen (87p.). Rajala (33p.) on kolmen osakilpailun jälkeen sijalla kahdeksan. EM-mitalisijaan hänellä on 25 pisteen matka. Sarja jatkuu pitkän tauon jälkeen vasta syyskuussa.

– Ei se periaatteessa vielä mahdoton ole, mutta pitkä on matka. Vähän nyt mietitään mitä tehdään ja eteenpäin vaan. Tämä pitempi tauko on tässä ihan hyvä oikeastaan, Rajala puntaroi.

EM-sarjan tauon aikana Rajala ajaa ainakin kahdessa SM-rallicrossissa. Hän kilpailee autokrossissa Datsun Finnillä ja SRCssä Ford Fiestalla.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Riku Tahkollakin teknisiä ongelmia ja Wiman mutakylvystä seinään


Facebook kommentit