Rajalan urakointi Jurvan helteessä toi kaksi finaalipaikkaa – “Tilanne jännittävän tiukka”

29.7.2019 / 07:53
Joni-Pekka Rajala Mitsubishin ratissa Supercar-luokassa (Kuva: Timo Grönman / Rajala Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Jurvan Botniaringillä reippaassa 30 asteen helteessä ajettu rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu koetteli niin kuljettajien, kuin kalustonkin kestävyyttä. Ainoana kuljettajana kaikissa kolmessa kilpailuluokassa mestaruuspisteistä ajava Joni-Pekka “Jonttu” Rajala ajoi hikisen uuvuttavan päiväurakan päätteeksi Autokrossi-luokassa niukkaan kahden pisteen sarjajohtoon.

Joni-Pekka Rajala on kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä kiinni myös Supercar- ja SRC-luokkien mitalisijoissa.

– Jo edellisestä, Joensuun osakilpailusta, saimme alle hyviä tuloksia ja Jurvaan lähtiessä varauduttiin tiedossa olleeseen helteiseen kisaan. Tosin ihan viime hetkillä ilmaantui kaikenlaista pientä tekniikkamurhetta, mutta kiitos kauden kuluessa isossa roolissa olleiden mainioiden mekaanikkojen, ne saatiin ajoissa selätettyä, Rajala kiitteli.

Tasaisen Autokrossi-luokan finaalissa kuudenneksi ajaneen ja SM-pisteissä kärkeen nousseen porilaisen pistejahti SRC-luokassa sen sijaan mureni harmittavaan sähköhäiriöön.

– SRC:ssä mestaruus alkaa olla menetetty, mutta muut mitalisijat ovat mahdollisia. Supercareissa tilanne on jännittävän tiukka tulevia osakilpailuja ajatellen, lajin kuninkuusluokassa neljänneksi ja SM-pisteissä toiseksi noussut Rajala arvioi.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 24.-25. elokuuta. Kausi päättyy Honkajoella 14. syyskuuta.

– Kouvolan osakilpailussa taso tulee nousemaan entisestään ja semifinaali paikatkin ovat piukassa, sillä Supercarien kilpailu ajetaan myös RallyX Nordic -sarjan osakilpailuna. Mukaan tulee kymmenkunta MM- ja EM-tason ajokkia, mutta yritetään sielläkin tosissaan, eikä anneta periksi, Rajala päätti.

Teksti: Rajala Motorsportin tiedote


Facebook kommentit