Rallicross-kausi lyhentyi, Jere Kalliokoski BMW:n rattiin – “On hieno auto ajaa”

12.6.2020 / 15:39
Juho Siekkinen ja Jere Kalliokoski (Kuva: EST 1 Racingin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicross-sarjoissa kovaa tulosta viime vuosina nakuttanut Jere Kalliokoski kilpailee tänä kesänä BMW Xtreme -sarjassa virolaisen EST 1 Racing -tiimin kalustolla.

Jere Kalliokoski, 22, on viime vuosina kilpaillut rallicrossissa niin MM- ja EM-sarjassa, kuin myös RallyX Nordicissa ja SM-sarjassa. Tänä vuonna Kalliokoski ilmoittautui mukaan EM-sarjaan omalla tiimillä, mutta koronaviruspandemian takia lajin arvosarjat ovat olleet jäissä jo pitkään ja näillä näkymin EM-sarjaa tullaan ajamaan Supercar-luokan osalta vain kolme osakilpailua. Tämä avasi Kalliokoskelle mahdollisuuden katsella muita lajeja ja sarjoja.

– Mahdollisuus palata asfalttiradoille avautui koronan myötä. Ilmoittauduin rallicrossin EM-sarjaan, mutta se kalenteri on jo kutistunut kolmeen kilpailuun, joten vapaita viikonloppuja alkoi ilmaantumaan, Kalliokoski taustoittaa tiedotteessa.

Kalliokoski tulee kilpailemaan tänä kesänä virolaisen EST 1 Racing -tiimin väreissä BMW Xtreme -sarjassa. Kyseinen tiimi voitti sarjan mestaruuden viime vuonna kuljettajinaan Juho Siekkinen ja Juha Huhtala. Vuoden Kalliokoskea vanhempi Siekkinen jatkaa tiimissä myös tänä vuonna jakaen ajovuorot Kalliokosken kanssa, kun taas Huhtalan lopettaminen tiimissä avasi juuri Kalliokoskelle paikan tälle kaudelle.

BMW Xtreme -sarjaa ajetaan tänä vuonna rata-autoilun SM-sarjan yhteydessä ja lisäksi BMW:t ovat mukana joissain kansallisen tason kilpailuissa. Lopullinen kilpailukalenteri varmistuu myöhemmin. Kilpailut ajetaan kahden kuljettajan tiimeinä ja viikonloppuun sisältyy kolme kilpailulähtöä. Kalliokoski, sekä Siekkinen edustavat molemmat AL-Härmää ja kaksikko ajoi testiä aiemmin keväällä Alastaron radalla.

– On hieno auto ajaa. Jarruihin piti totutella, ovat sen verran pehmeämmät kuin crossiautoissa. Bemariin oli asennettu toinenkin penkki ja ajettiin paljon kahdestaan Juhon kanssa. Seurasin hänen ajoa ja minun ajaessa Juho antoi hyviä vinkkejä linjoista ja jarrutuksista. Tästä oli iso hyöty, pääsin paljon nopeammin kiinni rata-ajoon. Vähän meinasi olla crossityyli selkärangassa, Kalliokoski kommentoi.

Siekkinen oli vakuuttunut uuden tiimikaverinsa otteista rata-auton ratin takana.

– Auto tuntui yhtä hyvältä kuin viime kaudellakin, muutoksia ei tarvinnut tehdä. Käytetään autoa vielä Virossa, uusitaan tukivarsia ja tehdään viimeiset tarkistukset ennen toivottavasti pian alkavaa kautta. Jeren ajaminen sujui hienosti, onhan siinä rattimies. Kehitystä tapahtui päivän mittaan sekuntitolkulla, mutta aivan minun aikoihin hän ei vielä päässyt. Onneksi, Siekkinen naurahti.

Aiemmin tänä vuonna Kalliokoski valittiin AL-Sportin vuoden 2019 autourheilijaksi. Kyseinen valinta osui Kalliokosken kohdalle jo toisen kerran, edellinen tuli vuonna 2016.

– Oli suuri kunnia saada tämä titteli, arvostan sitä. Viime kausi ei mennyt aivan odotusten mukaan, eikä tästä kaudesta, minkä pitäisi jo olla käynnissä, ole täyttä varmuutta vielä kalenterin osalta. Mutta se on varmaa, että AL-Härmää edustan nyt ja jatkossa ja joitain kisoja tälläkin kaudella päästään ajamaan, Kalliokoski vakuutti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit