Rallicrossin MM – Solberg voitti, Heikkinen kolmas

17.4.2016 / 18:15
Petter Solberg voitti MM-rallicrossin avauskisan Portugalissa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Hallitseva maailmanmestari Petter Solberg voitti rallicrossin MM-avauksen Portugalin Montalegressa. Toomas ”Topi” Heikkinen korkkasi kilpailukautensa palkintokorokepaikalla olemalla kolmas.

Solberg starttasi paalupaikalta, ja norjalainen piti paikkansa lähtökiihdytyksessä. Kolmosruudusta lähtenyt Heikkinen nukahti startissa ja jäi viimeiseksi ensimmäiseen mutkaan.

Neljännellä kierroksella alkoi tapahtua. Solberg, Sebastien Loeb ja Johan Kristoffersson hieman kolaroivat, kun Solberg tuli ns. lisälenkiltä. Vain Solberg pystyi jatkamaan ongelmitta ja ajoi voittoon.

Robin Larsson ajoi yksityistallin kalustolla toiseksi, ja järkevässä välissä oman lisälenkkinsä ajanut Heikkinen piti lopulta kolmannen sijansa.

– Lauantaina näytti huonolta ja semifinaalissa lähtöjärjestelmä ei toiminut. Mutta kun viikonloppu päättyi näin, niin fantastista. Olen todella iloinen, Petter Solberg sanoi TV-haastattelussa.

Ensimmäisessä semifinaalissa koettiin yllätys, kun siihen asti viikonloppua hallinnut Mattias Ekström jäi neljänneksi, ja ulos finaalista. Ekström liukui avausmutkan leveäksi, kun Timmy Hansen tunki väkisin sisämutkaan. Se riitti kovatasoisessa ja herkässä lajissa.

Toisessa semifinaalissa Toomas Heikkinen oli vahvasti kakkossijalla. Kolmannesta sijasta ja viimeisessä finaalipaikasta ajettiin rintarinnan ahtaalla radalla. Kevin Eriksson, Davy Jeanney ja Andreas Bakkerud rymistelivät viimeisiä mutkia kylkikyljessä. Kolmikosta Bakkerud selvisi finaaliin.

Kausi jatkuu Saksan Hockenheimissa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lue lisää Toomas Heikkisen kommentit ja Niclas Grönholmin kommentit

MM-rallicross, Montalegre, SuperCar-tulokset:

1.Petter Solberg, Citroen DS3, PSRX

2.Robin Larsson, Audi A1, Larsson Motorsport,

3.Toomas Heikkinen, Audi S1, EKSRX,

4.Andreas Bakkerud, Ford Focus, Hoonigan Racing

5.Sebastien Loeb, Peugeot 208, Peugeot Hansen

6.Johan Kristoffersson, VW Polo, Volkswagen RX Sweden

17.Niclas Grönholm, OMSE Fiesta, Olsbergs MSE.

 MM-pisteet 1/12:

1.Solberg, 29

2.Larsson ja Kristoffersson, 21

4.Heikkinen ja Bakkerud, 20

6.Ekström, 19

7.Loeb, 17.

Miiro Koivula, @miirokoivula


Facebook kommentit