Rallicross, rata, ralli? Kristofferssonin tilanne täysin avoin – “Kaikki on hieman myöhässä”

23.2.2020 / 13:58
Johan Kristoffersson on autourheilun todellinen moniosaaja (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Johan Kristofferssonin osalta käynnissä olevan kauden kilpailukalenteri on vielä täysi kysymysmerkki.

Johan Kristoffersson, 31, on ehdottomasti yksi maailman monipuolisimmista autourheilijoista. Ruotsalainen on saavuttanut menestystä komealla urallaan niin rallicrossissa, rata-autoilussa, kuin rallissakin. Viime vuonna vakioautojen MM-sarjassa WTCR:ssä kilpailleen Kristofferssonin kilpailukalenteri kuluvan kauden osalta on kuitenkin edelleen täysi kysymysmerkki.

– Kaikki on hieman myöhässä ja juuri nyt työskentelen muutaman eri asian kanssa. Aluksi niitä asioita oli paljon, mutta nyt keskityn kahteen, kolmeen vaihtoehtoon. Toivottavasti Ruotsin MM-rallin jälkeen olen tilanteessa, että minulla on vain yksi asia johon keskittyä, Kristoffersson kuvaili tilannettaan Motorsport.comin haastattelussa tammikuussa.

Kristoffersson myönsi Motorsport.comille, että juuri ne lajit missä hän on aiemmin menestystä saavuttanut, ovat myös ne vaihtoehdot tälle kaudelle, eli rallicross, rata-autoilu ja ralli. Mitään mullistavaa lajinvaihtoa mestarilta on siis turha odottaa. Vaihtoehdoista rallicrossin osalta Kristoffersson mainitsee kyseisen lajin sarjoista ne kolme tärkeintä, eli MM- ja EM-sarjan, sekä Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin.

– STCC on myös yksi vaihtoehto ja tietysti rallin Ruotsin mestaruussarja, joka näyttäisi olevan hyvä sarja tänä vuonna, Kristoffersson kehuu.

Viime vuonna Kristoffersson debytoi vakioautojen MM-sarjassa WTCR:ssä, saavuttaen 30 osakilpailusta kolme osakilpailuvoittoa ja yhteensä viisi palkintosijoitusta. Sebastien Loeb Racing -tiimin Volkswagen Golf GTI TCR -autolla kilpaillut Kristoffersson lähti kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun Malesiassa sarjan pisteissä sijalta 11. Huikeat otteet kahdessa viimeisessä osakilpailussa nostivat loppusijoituksen kuitenkin viidenneksi.

Kauden toiseksi viimeisessä kilpailulähdössä Kristoffersson nousi 22. lähtöruudusta kolmanneksi. Viimeisessä kilpailulähdössä tulos oli vieläkin komeampi, kun Kristoffersson nousi 21. lähtöruudusta voittoon, nousten jo avauskierroksella käsittämättömät 19 sijaa ylöspäin.

– On lähes mahdotonta kuvailla sitä kuinka hyvin Johan ajoi. Hän osoitti sen jälkeen kerran, että hän on todellinen mestari, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets hehkutti WTCR-kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

 

Johan Kristoffersson dominoi rallicrossin MM-sarjaa kausilla 2017 ja 2018 (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

“Ralli sujui meidän osalta erittäin hyvin”

Volkswagenin ilmoitettua viime vuoden marraskuussa, että se aikoo autonvalmistajana olla jatkossa mukana ainoastaan sähköisessä autourheilussa eli polttomoottorien aika olisi ohi, oli Malesian kilpailu sille viimeinen WTCR-sarjassa nykysäännöillä. Sateen piiskaamalla Sepangin radalla Kristoffersson sai kunnian ajaa Volkswagenille tehdastallina viimeisen voiton vakioautojen MM-sarjassa.

– En ole ihan täysin varma, että kuinka tuo oli edes mahdollista. Siitä olen varma, että se oli yksi parhaista kisoista urallani. Yritin todella kaikkeni ja kokeilin erilaisia ajolinjoja. Avain menestykseen oli leveä rata ja paljon tilaa, sekä rankkasade, Kristoffersson kuvaili.

Volkswagenin vetäydyttyä WTCR-sarjasta, jäi Kristoffersson ikään kuin tyhjän päälle. Johanin isä Tommy Kristoffersson, 60, ajoi omalla kilpailijaurallaan rallicrossin EM-sarjassa 2-divisioonassa EM-pronssille vuonna 1993. Johan on urallaan voittanut muun muassa rata-autoilun STCC-mestaruuden vuosina 2012 ja 2018, vakioautojen Superstars Seriesin (Italia) mestaruuden vuonna 2012, sekä Skandinavian Porsche Carrera Cupin mestaruuden vuosina 2012, 2013 ja 2015.

On selvää, että rallicross-fanit haluaisivat nähdä Kristofferssonin tänä vuonna lajin MM-sarjassa, yhden välivuoden jälkeen. Vasta vuonna 2013 rallicrossissa debytoinut Kristoffersson ajoi vuosina 2017 ja 2018 maailmanmestariksi dominoituaan MM-sarjaa Petter Solbergin johtaman ja Volkswagenin tehtaan tukeman tiimin kalustolla.

Kristoffersson voitti mestaruuskausillaan 24 ajetusta osakilpailusta 18 ja toisella mestaruuskaudellaan 12 ajetusta osakilpailusta 11. Yhteensä Kristoffersson on voittanut rallicrossin MM-sarjassa 20 osakilpailua, mikä on MM-sarjan kaikkien aikojen tilastoissa täysin ylivoimainen lukema. Kristoffersson on useaan otteeseen korostanut tykkäävänsä todella paljon rallicrossista, mutta selvää on, että paluun ehdoton vaatimus on se, että mestari saisi alleen kilpailukykyisen kaluston. MM-sarjan kaikkien aikojen menestynein kuljettaja kun ei halua lähteä mukaan vain osallistumisen ilosta.

Myös rallissa Kristoffersson on tehnyt vähäiseen kilpailumääräänsä nähden hyvää työtä. Viime vuonna hän osallistui kahteen MM-ralliin ja sijoitus WRC2-luokassa niin Ruotsin, kuin Suomenkin osakilpailuissa oli kolmas. Palkintosijoitusten putki rallin MM-sarjassa venyi äskettäin ajetussa Ruotsin MM-rallissa kolmeen, kun Kristoffersson sijoittui WRC3-luokassa Jari Huttusen ja Emil Lindholmin jälkeen kolmanneksi.

– Ralli sujui meidän osalta erittäin hyvin. Perjantaina emme ottaneet yhtään isoja riskejä, kun taas lauantaina hyökättiin enemmän. Kilpailu päättyi sunnuntaina luokan pohja-aikaan, Kristoffersson iloitsi.

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Barcelonassa, Espanjassa 18.-19. huhtikuuta. Kristofferssonin perhe jatkaa ainakin varmuudella rallicrossin parissa yhteistyötä norjalaiskuljettaja Sondre Evjenin kanssa, joka kilpailee rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokassa Kristofferson Motorsport -tiimin rakentamalla Volkswagen Pololla.

 

 

Lue myös!

Rallicrossin MM-sarjan starttiin pari kuukautta (19.2.2020)
Brittisivusto sen sanoi: Wiman halutaan nähdä MM-sarjassa (22.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit