Rallicrossin Euroopan mestari Trogenin tukena Norjassa – “Tavoitteestani en tingi”

24.2.2018 / 07:14
Matti Alamäki ja Sami-Matti Trogen.

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academyn talvisarjan kauden kolmas ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu sunnuntaina Ålissa, Norjassa. Kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa pettymyksen kokenut ja sarjan pisteissä seitsemäntenä oleva Sami-Matti Trogen lähtee tavoittelemaan kauden ensimmäistä palkintosijoitustaan.

Neljä osakilpailua käsittävä RX Academy On Ice -talvisarja käynnistyi kahden osakilpailun voimin Ruotsin puolelta ja kaksi viimeistä osakilpailua puolestaan ajetaan Norjassa. Sunnuntaina vuorossa on Ålin osakilpailu ja viikon päästä kauden finaalipisteet on jaossa Golissa.

Sami-Matti Trogen, 15, sanoo Ålin osakilpailun alla tiedotteessaan, että talvikausi ei ole lohjalaisen osalta mennyt odotuksien mukaisesti. Kauden aiemmissa osakilpailuissa Trogen on yltänyt aina alkuerävoittoihin asti, mutta sekä Östersundissa, että Höljesissa matka kaaviossa katkesi kuitenkin semifinaalivaiheessa.

– Alkuerissä olen saanut ihan hyvän vauhdin päälle ja onnistunut keräämään niistä kohtuulliset pisteet. Mutta molemmissa semilähdöissä olen epäonnistunut, osittain myös huonon tuurin takia. Viimeksi auton etupää putosi heti johonkin uriin ja jäin sutimaan paikoilleen. Se lähtö oli sitten oikeastaan siinä. En kuitenkaan onnen varaan näitä kisoja todellakaan laske, kaikesta pitää ottaa oppia ja ajaa radalla kovempaa, Trogen korostaa.

Kaksi viikkoa sitten ajetun Höljesin osakilpailun jälkeen Trogen kävi auton tietojenkeruujärjestelmästä läpi ajosuorituksiaan ja yhdessä Set Promotion -tallin kisainsinöörin kanssa huomio kiinnittyi erityisesti mutkista ulostuloihin.

– Katseltiin dataa ja huomattiin, että menen aika agressiivisesti mutkiin. Jos menen niihin liian kovalla vauhdilla, etenkin iltapäivällä jolloin radalla on jo paljon uria, en pysy urissa, vaan auto pyrkii karkaamaan niistä pois. Joillain rataosuuksilla olin nopein, mutta toisilla sain takkiin. Se johtuu juuri niistä määrätynlaisista kaarteista. Koitan vähän muuttaa mutkiin sisääntuloa, jotta pysyn paremmin urissa ja saan ulostulon nopeammaksi, Trogen suunnittelee.

Trogenin taustajoukoista löytyy mies, joka todellakin tietää miten rallicrossissa rattia käännetään ja menestystä saavutetaan, onhan Matti Alamäki, 61, rallicrossin viisinkertainen Euroopan mestari, nelinkertainen Suomen mestari, sekä jäärata-ajon kaksinkertainen Suomen mestari. Alamäki on mukana Norjassa Trogenin tukena.

– Alamäki tulee katsomaan miten ajan. Hän osaa myös olla isona apuna, jos jotain täytyy kesken kisapäivän saada muutettua. Vaikka alkukausi meni miten meni, niin tavoitteestani en tingi, “podiumille” yritän, Trogen päätti.

Pistetilanne 2/4 osakilpailua

1) Jesse Kallio 64
2) Joni Wiman 58
3) Simon Syversen, Norja 48
4) Marko Muru, Viro 41
5) Oliver Bennett, Iso-Britannia 38
6) Isak Reiersen, Ruotsi 37
7) Sami-Matti Trogen 35
8) Oliver Solberg, Norja 30
9) Jimi Kalliomäki 29
10) Marat Knyazev, Venäjä 28
11) Firmin Caddedu, Ranska 12

25.2. Ål, Norja ja 3.3. Gol, Norja

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit