Rallicrossin kuningas näytti suuruutensa – Niclas Grönholmille pettymys

22.8.2020 / 18:20
Johan Kristoffersson ja Volkswagen, voittamaton duo (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu Ruotsin Höljesissä oli alkueristä aina finaalin ruutulipulle asti Johan Kristofferssonin näytöstä.

Rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin paluu MM-sarjaan yhden välivuoden jälkeen ei olisi voinut lopputuloksen kannalta paremmin mennä. Kristoffersson vei kolmesta alkuerästä nimiinsä kaksi, oli alkuerien ykkönen ja kirjautti alkuerissä nopeimman ajan. Semifinaalilähdöstä tuli ykkössija ja finaalissa ruotsalainen lajin ehdoton kuningas ajoi paalupaikalta voittoon, eli kauden avaus toi Kristofferssonille maksimipistepotin 30.

Kristofferssonille nyt tullut voitto oli rallicrossin MM-sarjassa uran 21. ja sen myötä johtoasema kaikkien aikojen voittotilastossa kasvoi entisestään, kakkossijaa kun pitävät hallussaan kymmenellä osakilpailuvoitolla Mattias Ekström ja Petter Solberg. Kun mukaan ei lasketa viime vuotta, jolloin Kristoffersson ei ollut MM-sarjassa mukana, on Kristoffersson voittanut MM-sarjan 25 viimeisimmästä osakilpailusta täysin käsittämättömät 19.

MM-sarjan kauden 2020 avausosakilpailun finaalissa nähtiin edustettuina peräti kuusi eri automerkkiä. Siinä missä semifinaalit saatiin ajaa kuivalla radalla, niin finaalissa mentiinkin sitten sateessa, joka alkoi juuri hetki ennen finaalin starttia. Avauskierroksen epäonnen sotureita olivat lähtöruutuun vihreän valon syttyessä jäänyt Niclas Grönholm, sekä startin jälkeen toisessa mutkassa Anton Marklundin kanssa kolaroinut hallitseva maailmanmestari Timmy Hansen, joka kolarin seurauksena pyörähti.

Grönholm pääsi lopulta liikkeelle ja nousu tuotti lopulta viidennen sijan, Hansenin jäätyä keskeytyksen myötä kuudenneksi. Myös viime vuonna Höljesissä Grönholm oli viides. Mattias Ekströmin paluu MM-sarjaan sitten viime vuoden toukokuun ja Belgian osakilpailun, toi rallicrossin vuoden 2016 maailmanmestarille kakkossijan. Marklund täydensi ruotsalaistrion palkintopallilla sijoittumalla kolmanneksi.

Marklund sijoittui semifinaalilähdössä neljänneksi, mutta nousi viimeisenä kuljettajana mukaan finaaliin, Robin Larssonin saatua aikarangaistuksen. Neljännen sijan nappasi kauden avauksen ehdottomasti suurin yllättäjä, Seat-kuljettaja Timo Scheider. MM-pisteissä Kristofferssonin johto Ekströmiin on neljä pistettä. Grönholm on sijalla viisi, 13 pisteen päässä Kristofferssonista.

Rallicrossin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Höljesissä sunnuntaina.

Höljesin finaalin lopputulokset

1) Johan Kristoffersson (Volkswagen) 5.05,943
2) Mattias Ekström (Audi) + 4,201
3) Timo Scheider (Seat) + 17,755
4) Niclas Grönholm (Hyundai) + 19,419
5) Anton Marklund (Renault) + 38,135 *
6) Timmy Hansen (Peugeot) Keskeytys

Nopein kierrosaika: Johan Kristoffersson 49,571 (kierroksella 6/6)

* = 30 sekunnin aikarangaistus

MM-pistetilanne 1/10 osakilpailun jälkeen

1) Johan Kristoffersson (SWE) 30
2) Mattias Ekström (SWE) 26
3) Anton Marklund (SWE) 20
4) Timmy Hansen (SWE) 19
5) Niclas Grönholm 18
6) Timo Scheider (GER) 17
7) Robin Larsson (SWE) 15
8) Kevin Hansen (SWE) 13
9) Krisztian Szabo (HUN) 10
10) Sebastian Eriksson (SWE) 10

———-

15) Jani Paasonen 2

Huom! Marklund sai aikarangaistuksen – Finaalin tulokset ja pistetilanne korjattu

Täydelliset MM-pistetilanteet ja kattavat erikoistilastot löydät täältä

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit