Rallicrossin MM-sarjaan RX2-luokka

13.1.2017 / 10:03
Lites-nimi heivataan, ja keskimoottorinen auto tunnetaan ovat tästä lähtien nimellä RX2. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettu Supercar RX Lites Cup –luokka ristitään uudelleen. Luokka kulkee nyt nimellä RX2.

Autoissa ei sinänsä tapahdu muutoksia. Kyse on puhtaasti markkinointinimensä. Kyseessä on 1-tyyppiluokka, eli autot ovat teknisesti identtisiä. Autoissa on neliveto ja 310-hevosvoimainen turbomoottori.

– Päätimme brändätä luokan uudelleen, jotta se on enemmän samassa linjassa MM-sarjan kanssa. Tänä vuonna sarjasta (RX2) tulee todella kansainvälinen, kun ajamme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Afrikassa, sanoo MM-rallicrossin toimitusjohtaja Paul Bellamy.

RX2 on mukana on seitsemässä MM-sarjan 13:sta osakilpailusta: Belgia, Iso-Britannia, Norja, Ruotsi, Kanada, Ranska ja Etelä-Afrikka.

Luokan aiempia voittajia ovat Kevin Hansen, Kevin Eriksson ja Cyril Raymond. He ovat kaikki raivanneet tätä kautta tiensä Supercar-luokkaan.

– Kaudella 2015 todistimme Kevin Hansenin voittoa, ja seuraavalla kaudella hän ajoi Supercar-luokassa euroopanmestariksi. Tämä osoittaa, että RX2 on täydellinen luokka nuorille kuljettajille hioa taitojaan ennen kuin siirtyvät kilpailemaan MM-huipulle, Bellamy lisää.

Rallicrossin MM-sarja alkaa Espanjan Barcelonassa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Uudelleen nimetty RX2 (International Series by Cooper Tires) aloittaa Belgiasta toukokuun puolivälissä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Solberg pyörittämään VWn “tehdastallia”


Facebook kommentit