Rallicrossin MM-sarjan hätäratkaisusta farssi, Etelä-Afrikassa kahdeksan autoa

20.9.2023 / 17:46
RX2e-luokan autot tositoimissa Esteringin radalla Saksassa (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kaksi viimeistä kilpailuviikonloppua tullaan viemään läpi RX2e-luokan kalustolla. Etelä-Afrikassa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna mukana on ainoastaan kahdeksan kuljettajaa.

Rallicrossin MM-sarja ui tällä hetkellä syvissä vesissä. Kesällä Englannin Lydden Hillissä tapahtuneen tulipalon seurauksena pääluokan (RX1e) kilpailut menivät turvallisuussyistä tauolle, kun tutkimukset palon syttymissyystä FIA:n johdolla käynnistyivät. Ranskalaisen Special One Racing -tiimin auton latauksesta alkunsa saanut tulipalo tuhosi tiimin molemmat autot, sekä varikkotilat. RX1e-luokan autot ovat täyssähköautoja.

MM-sarjaa on tänä vuonna ehditty pääluokan osalta ajaa vain kolme osakilpailua (Portugali, Norja, Ruotsi) ja yhtä monta kilpailua (Englanti, Belgia, Saksa) on jouduttu perumaan. Äskettäin MM-sarja tiedotti, että kauden neljä viimeistä osakilpailua Etelä-Afrikassa, sekä Kiinassa tullaan ajamaan, molemmissa maissa kaksi osakilpailua, mutta RX2e-luokan autoilla, jotka myös ovat täyssähköautoja.

Tänään tiistaina julkistettiin Etelä-Afrikan kilpailussa mukana olevat kuljettajat ja tuo lista on surullisen lyhyt. Mukana on vain kahdeksan kuljettajaa, eli MM-sarjan pistetaulukon seitsemän parasta kuljettajaa, sekä Rene Munnich. Special One Racing -tiimin kuljettajia Sebastien Loebia ja Guerlain Chicheritia ei Etelä-Afrikassa nähdä.

Tänä vuonna MM-sarjan kaikki kolme osakilpailua voittanut lajin viisinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson johtaa MM-pisteissä ylivoimaisella 27 pisteen erolla toisena olevaan Niclas Grönholmiin nähden. Sen sijaan Grönholmin takana on huomattavasti tiukempaa, sillä pisteissä sijoilla kahdesta seitsemään olevat kuljettajat mahtuvat 12 pisteen sisään.

MM-pisteistä taistellaan Etelä-Afrikassa 7.-8. lokakuuta, kun taas Hong Kongin kilpailut on merkitty kalenteriin 11.-12. marraskuuta.

Rallicrossin MM-pistetilanteet 3/7 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Johan Kristoffersson (SWE) 69
2) Niclas Grönholm 42
3) Kevin Hansen (SWE) 38
4) Ole Christian Veiby (NOR) 35
5) Timmy Hansen (SWE) 33
6) Timo Scheider (GER) 31
7) Klara Andersson (SWE) 30
8) Sebastien Loeb (FRA) 29
9) Guerlain Chicherit (FRA) 27
10) Gustav Bergström (SWE) 20

Tiimit

1) Kristoffersson Motorsport (SWE) 104
2) CE Dealer Team (SWE) 72
3) Hansen World RX Team (SWE) 71
4) Special One Racing (FRA) 46

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit