MOTORSPORT

Rallicrossin MM-sarjan kuljettajat julkistettiin – Hansenit ja Bakkerud mukana

Rallicrossin MM-sarjan kausi 2019 avataan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Abu Dhabissa. MM-sarjaan ilmoittautuneet tiimit ja kuljettajat julkistettiin keskiviikkona.

Rallicrossin MM-sarja ei ole viime kauden jälkeen ollut suuren yleisön silmissä juurikaan hyvässä valossa, varsinkin, kun MM-sarjan tehdastiimeistä Peugeot, Audi ja Volkswagen vetäytyivät pois MM-sarjan toiminnasta kauden 2018 jälkeen. Tänä vuonna MM-sarjaan on mukaan ilmoittautunut 16 kuljettajaa edustaen kaikki yksityistiimejä, joten näin MM-sarjassa tehdään paluu historian ensimmäiseen kauteen 2014, kun mukana ei ollut yhtään tehdastiimiä.

Suomalaisosaamista MM-sarjassa edustaa toisen kautensa aloittava GRX Taneco, Marcus Grönholmin isännöimä Hyundai-tiimi, jonka kuljettajina jatkavat viimevuotiseen tapaan Niclas Grönholm, sekä Timur Timerzyanov. Tiimin kolmantena kuljettajana osan kauden kilpailuista ajaa Supercar-luokan hallitseva Euroopan mestari Reinis Nitiss.

Automerkkejä ilmoittautuneiden tiimien ja kuljettajien toimesta mukana nähdään kahdeksan: Hyundai, Renault, Audi, Peugeot, Ford, Seat, Skoda ja Mini Cooper, sekä eri kansalaisuuksia yhteensä 11, kun Suomen lisäksi mukana on kuljettaja / kuljettajia Venäjältä, Ranskasta, Ruotsista, Belgiasta, Norjasta, Englannista, Latviasta, Unkarista, Saksasta, sekä Liettuasta.

GRX Tanecon tavoin viime vuonna MM-sarjassa debytoinut ranskalainen GC Kompetition englantilaisen maineikkaan Prodriven rakentamalla Renault Megane -autolla luottaa kuljettajissa tiimin omistajaan Guerlain Chicheritiin, sekä Anton Marklundiin. Näiden lisäksi GC Kompetition tuo MM-sarjaan kaksi Renault Clioa akatemian muodossa ja niitä ohjastavat Guillaume De Ridder, sekä Cyril Raymond. De Ridder sijoittui viime vuonna RX2-luokassa toiseksi, kun taas Raymond on kyseisen luokan kaksinkertainen mestari vuosilta 2016 ja 2017.

Audi oli automerkeistä Volkswagenin jälkeen MM-pisteissä viime vuonna toiseksi paras. Vaikka Audi ei tehdastiiminä MM-sarjassa tänä vuonna jatkakaan, niin Audeja nähdään silti mukana kolme kappaletta. Mattias Ekströmin EKS Sport -tiimissä Audilla kilpailee Krisztian Szabo, kun taas uutta Monster Energy RX Cartel -tiimiä edustavat MM-sarjan yksi menestyneimmistä kuljettajista Andreas Bakkerud, sekä aina värikäs britti Liam Doran.

Hansenin veljekset Timmy ja Kevin tähdittävät tänä vuonna uutta Global Rallycross Europe -sarjaa, mutta ruotsalaiset nähdään mukana myös MM-sarjassa ja viime vuosien tapaan Peugeotilla. Tiimi kantaa nimeä Team Hansen MJP, eli mukana on osaamista niin Hansenin maineikkaasta rallicross-perheestä ja tiimistä, kuin myös Global Rallycross Europe -sarjaa pyörittävästä itävaltalaisesta MJP Racing Team Austria -tiimistä.

Stard nauttii tänä vuonna Fordin tehtaan tukea ja se tulee kilpailemaan MM-sarjassa kahden kuljettajan voimin uudella Fordin Supercar-autolla. Toinen kuljettajista on Janis Baumanis ja toinen kuljettaja nimetään myöhemmin. Varmaa kuitenkin on, että molemmat kiertävät koko MM-sarjan tänä vuonna.

Liettualainen ES Motorsport -tiimi on testannut talven aikana ahkerasti Skodan Supercar-autoa ja panostus tiimin toimesta alkavaan MM-sarjaan tulee olemaan iso. Tiimin kuljettajana toimii 19-vuotias Rokas Baciuska, Super1600-luokan Euroopan mestaruuden viime vuonna voittanut liettualainen.

UrheiluUutiset.com seuraa aikaisempien vuosien tavoin myös tänä vuonna rallicrossin kansainvälisiä arvosarjoja erittäin tiiviisti ja niiden mukana tottakai myös 10 osakilpailua käsittävää MM-sarjaa.

MM-sarjan tiimit ja kuljettajat 2019

GRX Taneco

Niclas Grönholm (FIN) Hyundai i20 Supercar
Timur Timerzyanov (RUS) Hyundai i20 Supercar

GC Kompetition

Guerlain Chicherit (FRA) Renault Megane
Anton Marklund (SWE) Renault Megane

GCK Academy

Guillaume De Ridder (BEL) Renault Clio
Cyril Raymond (FRA) Renault Clio

Monster Energy RX Cartel

Andreas Bakkerud (NOR) Audi S1
Liam Doran (GBR) Audi S1

Team Hansen MJP

Kevin Hansen (SWE) Peugeot 208
Timmy Hansen (SWE) Peugeot 208

Team Stard

Janis Baumanis (LAT) Ford Fiesta
Toinen kuljettaja nimetään myöhemmin

EKS Sport

Krisztian Szabo (HUN) Audi S1

Muennich Motorsport

Timo Scheider (GER) Seat Ibiza

ES Motorsport

Rokas Baciuska (LTU) Skoda Fabia

Xite Racing

Oliver Bennett (GBR) Mini Cooper

 

 

Rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteri 2019

05.04.-06.04. Abu Dhabi, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
27.04.-28.04. Barcelona, Espanja
11.05.-12.05. Spa, Belgia
25.05.-26.05. Silverstone, Englanti
15.06.-16.06. Hell, Norja
06.07.-07.07. Höljes, Ruotsi
03.08.-04.08. Trois-Rivieres, Kanada
31.08.-01.09. Loheac, Ranska
14.09.-15.09. Riika, Latvia
09.11.-10.11. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com