Rallicrossin MM-sarjan starttiin pari kuukautta – “Silly season” käynnistymässä

19.2.2020 / 12:43
Rallicrossin MM-sarjan kauden avaus ajetaan Espanjassa huhtikuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Helmikuun loppu ja maaliskuun alku ovat perinteisesti olleet aikaa, jolloin rallicrossin MM-sarjan kauden avauksen lähestyessä kovaa vauhtia “silly season” tiimi- ja kuljettajasopimusten ympärillä pyörähtää toden teolla käyntiin.

Kun rallicrossin MM-sarjan alkuun on aikaa enää pari kuukautta, on uutisrintamalla ollut vielä toistaiseksi varsin hiljaista. Ne tiimit ja kuljettajat, jotka tulevat kilpailemaan MM-sarjassa vakituisina tänä vuonna, ilmoittautuminen käynnistyy parin viikon päästä. Viime vuonna rallicrossin MM-sarjan tiimit ja kuljettajat julkistettiin 7. maaliskuuta.

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -tiimi on kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa nyt kaksi kautta ja viime vuonna se taisteli tiimien maailmanmestaruudesta Team Hansen MJP -tiimiä (Peugeot) vastaan aina kauden viimeiseen osakilpailuun asti. Lopulta Grönholmin tiimi kuittasi kakkossijan, jota se näillä näkymin lähtee kirkastamaan tänä vuonna samalla kokoonpanolla kuljettajien osalta kuin millä se kilpaili MM-sarjassa viime vuonna.

Viime vuonna Grönholmin tiimi esitteli kuljettajansa 11. helmikuuta. Grönholm sanoi taannoin norjalaisen Parc Ferme -uutissivuston haastattelussa, että heidän päivitetty Hyundai tulee tänä vuonna olemaan vieläkin nopeampi kuin mitä se oli viime kaudella. GRX Tanecon kausi päättyi marraskuussa Etelä-Afrikassa komeasti, kun Niclas Grönholm ajoi kauden toiseen osakilpailuvoittoonsa ja Timur Timerzyanov oli kolmas. Kuljettajien MM-pisteissä vajaan kauden ajanut Grönholm oli neljäs ja Timerzyanov viides.

Etelä-Afrikassa maailmanmestaruudesta tiukasti aina finaalin ruutulipulle asti taistelleiden Timmy Hansenin, sekä Andreas Bakkerudin tämän vuoden kuviot ovat vielä täysin avoimet. Audin tehtaan vetäydyttyä pois rallicrossin MM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, Bakkerud pisti nopealla aikataululla pystyyn oman tiimin. Monster Energy RX Cartel -tiimi ajatti Mattias Ekströmin EKS-tiimin Audeja viime vuonna ja EKS oli myös vahvasti mukana Bakkerudin tiimin taustalla.

EKS aloitti tänä vuonna kilpailutoiminnan rallin parissa ja sen jatko rallicrossissa on vielä täysi kysymysmerkki. On selvää, että EKS-tiimin jatkosta lajin parissa riippuu hyvin pitkälti myös se mitä käy Bakkerudin tiimille. Mikäli viime vuonna niukimmalla mahdollisella piste-erolla kuljettajien MM-sarjassa hopealle jäänyt Bakkerud ei jatka oman tiimin pyörittämistä, voisi yksi vaihtoehto olla paluu ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin ja Fordin rattiin.

Hansenin perhe ja Olsbergs MSE

Bakkerud kilpaili Olsbergsin väreissä Fordilla MM-sarjassa vuosina 2014 ja 2015. Seuraavat kaksi kautta, 2016 ja 2017, Bakkerud edusti Hoonigan Racing Division -tiimiä, joka nautti Fordin tehdastallin tuesta. Viimeiset kaksi kautta MM-sarjassa Audilla kilpaillut Bakkerud voisi tehdä paluun Olsbergsin tiimiin, mikäli tämä tekee paluun MM-sarjaan täysipainoisesti yhden välivuoden jälkeen.

Olsbergs MSE on yksi rallicross-historian menestyneimmistä tiimeistä ja se osallistui MM-sarjassa Supercar-luokkaan viime vuonna vain yhdessä osakilpailussa, Ruotsin Höljesissä. Siellä Olsbergs toi radalle uuden Ford Fiestan, jota se oli testannut ja kehittänyt jo pitkään. Debyytti oli komea, kun Sebastian Eriksson ajoi sensaatiomaisesti kilpailun voittoon ja tiimikaveri Kevin Eriksson selviytyi aina semifinaaleihin asti.

Olsbergsin paluu MM-sarjaan täysipainoisesti tarjoaisi Bakkerudille varmasti puitteet ja kaluston, joilla voisi taistella maailmanmestaruudesta myös tänä vuonna. Mikäli Bakkerud jatkaisi oman tiimin pyörittämistä ja yhteistyötä EKS-tiimin kanssa, yksi ehdokas norjalaisen tallikaveriksi voisi olla Supercar-luokan Euroopan mestaruuden viime vuonna näytöstyyliin voittanut Robin Larsson, joka kilpaili Bakkerudin tiimissä Latvian MM-osakilpailussa.

Viime vuonna Bakkerud ja britti Liam Doran muodostivat Monster Energy RX Cartelilla värikkään kuljettajakaksikon, mutta Bakkerudin henkilökohtaisen ja tiimin mestaruustavoitteen osalta Doranin kausi oli liian epätasainen. MM-sarjan kuudesta tiimistä tiimikavereiden pisteitä vertaillessa viime vuoden osalta juuri Bakkerudin ja Doranin välinen piste-ero oli kaikkein suurin. Bakkerud saavutti viime vuonna kuusi palkintosijoitusta, kun Doran jäi vain yhteen. Toki huomioida pitää myös se, että Doranilla oli tästä kaksikosta viime vuonna selkeästi enemmän tekniikkamurheita kaluston suhteen.

Hansenin perhe saavutti viime vuonna MM-sarjasta käytännössä kaiken mitä voi yhden kauden aikana saavuttaa, eli tiimin kuljettajista Timmy Hansen voitti kuljettajien maailmanmestaruuden ja Team Hansen MJP puolestaan tiimien maailmanmestaruuden. Hansenin käyttämä Peugeot on varmasti voittaja-auto myös tänä vuonna, mutta jatkaako tiimi edelleen mukana MM-sarjassa ja jos jatkaa, niin ketkä ovat tiimin kuljettajat ja ottaako se mahdollisesti kolmannen kuljettajan kokoonpanoonsa, tallista kun kolmaskin Peugeot löytyy.

Vielä jos palataan Olsbergsin kuvioihin, niin mikäli tiimin omistaja Andreas Eriksson tiimeineen MM-sarjaan paluun tänä vuonna Supercar-luokan osalta tekisi, niin kuljettaja / kuljettajat saattaa löytyä myös perheen sisältä. RX2-sarjan mestaruuden vuosina 2018 ja 2019 voittanut Oliver Eriksson, Andreaksen nuorin poika, on ottamassa nyt isoa askelta urallaan eteenpäin ja nousemassa mukaan MM-sarjan Supercar-luokkaan. Oliverin isoveli, Kevin Eriksson, on myös varteenotettava vaihtoehto tiimin kuljettajaksi, samoin kuin myös Höljesin viimevuotinen yllätysvoittaja Sebastian Eriksson, joka taas ei ole mitään sukua Andreaksen perheelle.

 

Niclas Grönholm taituroi viime vuonna rallicrossin MM-sarjassa kuljettajien MM-pisteissä neljänneksi (Kuva: RPF).

 

Tekeekö Kristoffersson paluun MM-sarjaan?

Neljänneksi viime kaudella tiimipisteissä sijoittunut ranskalainen GC Kompetition -tiimi on testannut alkuvuodesta Renault Megane RS RX -autoaan Portugalissa ja kuljettajina näissä testeissä on ratin takana nähty Anton Marklund, sekä Rokas Baciuska. Marklund ajoi GCK:n väreissä koko viime kauden ja Baciuska viisi osakilpailua, joista kaksi ensimmäistä GCK:n akatemiatiimissä.

Liettualaistiimi ES Motorsportin rakentama ja kehittämä Skoda Fabia Supercar -auto osoittautui viime vuonna nopeaksi, mutta sen sijaan tiimiä kolmessa viimeisessä osakilpailussa edustanut Matvey Farazhkin ei. Venäläiskuljettajan jatkosta on liikkunut huhuja, mutta toisaalta menestystä halutessaan ES Motorsport tarvitsee autoonsa ehdottomasti nopeamman kuljettajan kuin mitä venäläisnuorukainen on.

Olisiko tuo kuljettaja latvialainen Janis Baumanis, joka viimeiset kolme kautta on kilpaillut itävaltalaisen Stard-tiimin Fordilla. Baumanis testasi ES Motorsportin Skodaa viime vuonna Etelä-Afrikan MM-päätösosakilpailun jälkeen. Yksi ehdokas Skodan rattiin olisi voinut olla Kevin Abbring, joka viime vuonna ajoi kyseisellä autolla kaksi osakilpailua ja sijoittui molemmissa hienosti neljänneksi, osoittaen auton potentiaalin. Abbring nähdään tänä vuonna kuitenkin GC Kompetition -tiimissä rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokassa.

Suomalaisnimistä MM-sarjaa ajatellen ehdottomasti mielenkiintoisimmat nimet “vapaiden kuljettajien markkinoilla” ovat Joni Wiman, Toomas “Topi” Heikkinen, Jere Kalliokoski, sekä Jani Paasonen. Wiman ajoi viime vuonna kaksi osakilpailua GRX Tanecon Hyundailla sijoittuen Belgiassa hienosti toiseksi. Heikkinen puolestaan ajoi samaisella autolla Ranskassa seitsemänneksi. Kalliokoski ja Paasonen kilpailivat Stardin Fordilla, Paasonen viisi ja Kalliokoski kaksi osakilpailua.

Kauden 2020 MM-sarjan kuljettajia pohdittaessa pitää muistaa ehdottomasti myös sellaiset nimet kuin Timo Scheider, Oliver Bennett, Krisztian Szabo, Guerlain Chicherit, Cyril Raymond, sekä Guillaume De Ridder. Monet haluaisivat varmasti nähdä MM-sarjassa mukana myös rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin, jonka yksi vaihtoehto tänäkin vuonna voisi olla Grönholmin tiimin kolmannella Hyundailla kilpaileminen valikoiduissa osakilpailuissa. Reinis Nitiss, nuoresta iästään huolimatta jo yksi MM-sarjan legendoista, siirtyi kokonaan rallin pariin.

Unohtaa ei myöskään pidä rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin mahdollista paluuta. Maailman yksi monipuolisimmista autourheilijoista kilpaili viime vuonna vakioautojen rata-autoilun MM-sarjassa. 30 osakilpailua toivat Kristofferssonille kolme voittoa ja yhteensä viisi palkintosijoitusta. Loppupisteissä viidenneksi sijoittunut Kristoffersson on sanonut alkuvuoden aikana useallekin medialle olevansa kiinnostunut palaamaan rallicrossin pariin tänä vuonna ja yksi vaihtoehdoista on MM-sarja.

Rallicrossin MM-sarjassa ajetaan tänä vuonna 11 osakilpailua. Kauden avauspisteet ovat jaossa Espanjan Barcelonassa 18.-19. huhtikuuta. UrheiluUutiset.com tulee seuraamaan rallicrossin MM-sarjan tapahtumia tänä vuonna tiiviimmin kuin koskaan aiemmin.

Rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteri 2020

18.-19.04. Barcelona, Espanja
02.-03.05. Montalegre, Portugali
16.-17.05. Spa-Francorchamps, Stavelot, Belgia
13.-14.06. Hell, Norja
04.-05.07. Höljes, Ruotsi
18.-19.07. Pietari, Venäjä
01.-02.08. Nurburgring, Nurnburg, Saksa
05.-06.09. Loheac, Ranska
19.-20.09. Riika, Latvia
30.-31.10. Yas Island, Abu Dhabi
14.-15.11. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Rallicrossin maailmanmestarit 2014-2019

2014 – Petter Solberg (NOR) Citroen
2015 – Petter Solberg (NOR) Citroen
2016 – Mattias Ekström (SWE) Audi
2017 – Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen
2018 – Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen
2019 – Timmy Hansen (SWE) Peugeot

 

 

Lue myös! RX2-sarjassa jatkavan Jesse Kallion tavoitteena mestaruus – “Hyvä ja opettava luokka” (19.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Rallicrossin MM-sarja


Facebook kommentit