MOTORSPORT

Rallicrossin SM-sarjaa ei ajeta tänä vuonna – Kansallisia kilpailuja suunnitteilla

Rallicrossin SM-sarja on peruttu kilpailukauden 2020 osalta.

Autourheilun kansallinen keskusliitto AKK tiedotti keskiviikkona, että sen rallicross-lajiryhmän tekemän esityksen mukaisesti liiton hallitus on päättänyt, että rallicrossin SM-sarjaa ei tänä vuonna tulla ajamaan.

– Lajiryhmä esitti, että koska kautta ei ole vielä päästy, eikä päästä aloittamaan ennen 31. heinäkuuta, ei sarjan ajaminen tänä vuonna ole perusteltua. Lajiryhmän esitys pohjautui kilpailija- ja järjestäjäkyselyn tuloksiin, AKK:n tiedotteessa sanotaan.

Alunperin, ennen koronapandemiaa, rallicrossin SM-sarjassa oli tarkoitus ajaa tänä kesänä osakilpailut Kouvolassa, Honkajoella, Kaanaassa, Jalasjärvellä, sekä Hyvinkäällä. AKK:n tiedotteessa rallicrossin lajiryhmä muistuttaa, että kansallisten rallicross-kilpailujen järjestäminen on ollut mahdollista ja on edelleen mahdollista tänä kesänä, kunhan järjestäjä vain hankkii tarvittavat viranomaisluvat.

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan tulossa olisi kolme kansallista rallicross-kilpailua, joista viimeinen ajettaisiin kaksipäiväisenä tapahtumana. Kaikki ajettavat kilpailut olisivat yksittäisiä kilpailuja, eli mistään sarjan mestaruudesta ei tulla ajamaan. Yksi kilpailunäyttämöistä on saamiemme tietojen mukaan Hyvinkää.

Viime vuonna rallicrossin Suomen mestareiksi kruunattiin Supercar-luokassa Juha Rytkönen, SRC:ssä Henri Haapamäki ja Autokrossi-luokassa Joni-Pekka Rajala.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com