Rallicrossin tv-lähetyksen pomputtelu ärsytti katsojia – “Sunnuntai oli poikkeuksellinen”

29.9.2017 / 09:39
Rallicrossin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Kouvolassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin viime lauantaina Kouvolassa. Sarjan tv-oikeuksista vastaava YLE on normaalisti esittänyt koostelähetyksen osakilpailusta aina viikko kisan jälkeen, mutta nyt finaalin kunniaksi lähetys tulikin jo heti seuraavana päivänä. Tai sen piti tulla.

Kun tunnin mittaisen koostelähetyksen rallicrossin SM-sarjan viimeisestä osakilpailusta Kouvolan Tykkimäestä piti viime sunnuntaina pyörähtää käyntiin kuuden aikaan alkuillasta, niin Yleisradion kakkoskanavalla nähtiin futsalia. Kun futsalin ottelulähetys oli saatu päätökseen, YLE esitti kanavallaan uppopalloa. Kouvolan rallicrossit siirtyivät lopulta esitettäväksi seuraavaan päivään, maanantaihin, ja YLE Areenasta se oli katsottavissa sunnuntai-illasta lähtien.

Etenkin sosiaalisessa mediassa rallicross-lähetyksellä pomputtelu sai katsojat lähes raivon partaalle, erityisesti Facebookin puolella Autourheilun Ystävät -ryhmässä, jossa jäseniä on lähes 14000. Aiheeseen liittyvä kirjoitus keräsi reilut 60 reaktiota ja lähes 50 kommenttia, eikä YLEn toiminnalle juurikaan ymmärrystä löytynyt. Varsinkaan, kun ohjelman siirrolle ei annettu mitään selitystä.

– Sunnuntain rallicross-lähetys jäi esittämättä ja syynä oli suoran futsal-ottelun pidentyminen ennakkoon suunnitellusta. Rallicrossista oli koostelähetys, jonka kestoa ei voimut käynnissä olleen Futsal- ottelun aikana enää teknisistä syistä johtuen muuttaa. Arvioimme siksi kokonaisuuden kannalta olevan järkevämpää löytää sille uusi lähetysaika. Ohjelma siirtyi sunnuntailta maanantaille kello 14.00 ja lähetys tulee vielä uusintana tulevana lauantaina klo 13.00, YLE Urheilun päällikkö Robert Portman kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Rallicrossille oli varattu ohjelma-ajaksi sunnuntain alkuillasta kello 18-19 välinen aika ja sen jälkeen ohjelmavuorossa oli YLEn uutislähetys. Mikäli rallicross olisi näytetty futsal-ottelun päättymisen jälkeen, niin uutislähetyksen alkamisaika olisi siirtynyt, mutta tähän mahdollisuuteen ei tällä kertaa ollut mahdollisuutta.

– YLE TV2:n uutiset joustavat urheilulähetysten vuoksi, mutta sunnuntai oli poikkeuksellinen, koska kello 19.00 YLE Uutisten koko lähetys tuli Berliinistä, jossa julistettiin Saksan liittopäivävaalien ensimmäinen tulos. Lähetystä ei voitu siirtää, Portman korostaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit