Rallicrossissa kolme kansallista kilpailua – Oulussa mielenkiintoinen kaksintaistelu

30.7.2020 / 13:23
Mikko Ikonen Ruotsin Höljesissä kesällä 2019 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Koronapandemian peruman rallicrossin SM-sarjan ja FinRX-sarjan tilalle on tulossa alkusyksyllä ajettavat kolme yksittäistä kansallista kilpailua.

Kansallisen tason yksittäisiä rallicross-kilpailuja ajetaan näillä näkymin ainakin Oulussa, Porissa, sekä Hyvinkäällä. Oulussa OuluZone-radalla ajetaan kaksipäiväinen kilpailu 8.-9. elokuuta ja ilmoittautumisaika tuohon kilpailuun päättyy tulevana maanantaina. Jo nyt tiedetään ainakin se, että Supercar-luokassa mukana ovat Henri Haapamäki, Mikko Ikonen, Matti Nisula, Jukka Pykäläinen, sekä Teemu Pätsi.

Haapamäki on SRC-luokan kaksinkertainen Suomen mestari, joka debytoi Supercar-luokassa viime vuonna. Viime vuonna Ranskan EM-osakilpailussa loukkaantunut Ikonen puolestaan on ajanut kovia tuloksia urallaan Supercar-luokassa niin SM-sarjassa, kuin EM-sarjassakin, sekä myös RallyX Nordic -sarjassa. Oulun kilpailu on Ikoselle ensimmäinen sitten viime vuoden Ranskan tapahtumien.

Haapamäen ja Ikosen välinen kaksintaistelu tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen, eikä toki unohtaa pidä kokenutta Pykäläistäkään. Haapamäen ja Ikosen keskinäisesta historiasta pitää esiin nostaa myös Kouvolan SM-osakilpailu kahden vuoden takaa. Kyseisessä SM-sarjan finaalikilpailussa Ari Perkiömäki voitti Suomen mestaruuden Supercar-luokassa autolla, joka on nyt Haapamäen tallissa. Perkiömäen jälkeen SM-hopealle tuolla kaudella sijoittui Ikonen, joka hävisi Suomen mestaruuden kahdeksalla pisteellä.

Oulussa neljän eri rallicross-luokan, sekä crosskartin alkuerät ovat ohjelmassa lauantaina ja finaalit sunnuntaina. Autokrossi-luokassa nähdään mielenkiintoinen rallicross-debytantti, kun rallisprinteistä tutuksi tullut Meiju Viitanen hyppää Perkiömäen tiimin Toyota MR2 -auton rattiin.

Hangassuon moottoriradalla Porissa jokamiehenluokan kilpailijat valtaavat radan lauantaina 22. elokuuta ja sunnuntaina 23. elokuuta on vuorossa rallicrossin vuoro. Järjestäjän mukaan myös crosskart otetaan mukaan, mikäli osallistujia ilmoittautuu riittävä määrä. Hyvinkään rallicross-kilpailu on merkitty kalenteriin ajettavaksi 12.-13. syyskuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit