Rallijuniorit taistelevat SM-pisteistä Laitilassa – “Haastava reitti ja tiukka kilpailu tulossa”

25.8.2018 / 05:02
Juho Koski-Lammi suuntaa Laitilaan pistejohtajana (Kuva: Pekka Mäkinen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu Laitilan ympäristössä ajettavalla kauden neljännellä osakilpailulla. Kilpailunjohtaja Timo Kallio ja sarjaa johtava Juho Koski-Lammi odottavat tasaista ja tapahtumien täytteistä kilpailua.

Turun Moottoriseura ry:n järjestämä kilpailu potkaistaan käyntiin Laitilan torin laidalta lauantaina kello 12.01, josta lähdetään viiden erikoiskokeen ja 62 erikoiskoekilometrin mittaiselle reitille. Kilpailunjohtaja Timo Kallio tiedostaa, että kompaktista kilpailusta saattaa tulla kuljettajille myös haasteellinen. Erityisesti ensimmäinen erikoiskoe nousee esiin Kallion puheissa, mutta seurattavaa katsojille luvataan läpi kisan.

– Perinteistä Vakka-Suomen tiestöä luvassa. Täällä päin keskeyttämisprosentti on usein ollut muita paikkoja korkeampi. Järjestelyt ovat kuitenkin menneet erittäin hyvin. Ainoa mikä harmittaa, on hieman kapea osallistujalista, Kallio sanoo.

Kilpailun suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluu Juho Koski-Lammi, joka johtaa sarjaa. Myös Koski-Lammi odottaa haasteellista kisaa, mutta koitokseen lähdetään luonnollisesti voitto mielessä.

– En ole Laitilassa ikinä ajanut, mutta haastava reitti ja tiukka kilpailu varmaan tulossa. Kesän aikana auton kanssa on ollut hieman ylimääräistä ohjelmaa, mutta nyt pitäisi kaiken olla kunnossa, Koski-Lammi taustoittaa.

Kilpailuun lähdettäessä Koski-Lammi johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen Jaakko Tullaa. Kolmannen sijan Janne Luhtanen on vain kuuden pisteen päässä sarjan kärjestä. Rallin Nuorten SM-sarjaa johtaa Sami Pajari ylivoimaisella 17 pisteen erolla Tommi Hallmaniin nähden. Rally Trophyssa Pasi Laaksomaa johtaa ennen Janne Luhtasta ja Jani Laaksosta. Naisten Cup-pisteissä kärkipaikkaa hallussaan pitää Jenna Tyllinen.

Kilpailukeskus ja huoltoparkki sijaitsevat Laitilassa, Ravintola Wilhelmina & Waltterin, sekä Winnovan alueilla.

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedote


Facebook kommentit