Rallilegenda Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto Pohjois-Savon Lapinlahdelle

11.10.2018 / 12:36

[ A- ] / [ A+ ]

Autologistiikkayhtiö SE Mäkinen Oy on lahjoittanut kotimaisen autourheilun lajiliiton AKK:n Flying Finn nuorisourheilun kehittämis- ja tukihankkeelle nimikkoautonsa, joka mahdollistaa lajin harrastamisen ja tulevaisuuden kykyjen löytämisen. Alkuperäisen Flying Finn -kuljettajan Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto matkaa Pohjois-Savon Lapinlahdelle.

Lapinlahdella auton vastaanottaa paikkakunnalla vireästi toimiva Lapinlahden Autourheilijat ry:n kartingjaosto. SE Mäkinen Oy:n Senior Advisor Tapio Mäkinen kertoo, että hänen veljensä Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto päätyi alle kymmenentuhannen asukkaan Lapinlahdelle useista hyvistä syistä.

– Näen, että Lapinlahden Autourheilijat ry:lle toimitettava kartingauto on perheyhtiömme ja edesmenneen veljeni Timon kädenojennus autourheilun uudelle nousevalle sukupolvelle. Valitsimme Lapinlahden, koska haluamme olla mahdollistamassa autourheilukipinän synnyttämisen autourheilun ilosta harrastaville junioreille, tytöille ja pojille, jotka muuten eivät ehkä löytäisi lajin pariin, tai joilla ei olisi välttämättä mahdollisuuksia oman auton hankintaan, Mäkinen sanoo.

– Lapinlahden AU:lla on tällä hetkellä reipas tekemisen meininki. Automme mahdollistaa halukkaille ilmaisen tutustumisen kartingautoiluun ja samalla se tukee alueen nuorisotyötä ja seuran toimintaa, Mäkinen lisää.

Suomi on arvokilpailumenestyksellä mitattuna maailman menestynein autourheilukansa. Maamme on pystynyt tuottamaan pienestä väestöpohjastaan riippumatta säännöllisesti autourheilun supertähtiä. Menestyksen ketju ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii valtavasti töitä lupaavan kuljettajan uran eri vaiheissa.

SE Mäkinen Oy:n ohella Flying Finn nuorisotyötä tukevat muun muassa nimekäs joukko suomalaisia kuljettajatähtiä, kuten Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Toni Vilander, Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen ja Esapekka Lappi, joista jokainen on luovuttanut oman nimikoidun kartingautonsa nuorisotyön hyväksi. Kampanjan tavoitteena on hankkia 100 kartingautoa.

Teksti ja kuva: Marko Mäkinen


Facebook kommentit