Rallilupaukset tavoittelevat myös syksyllä isoa palkintoa – “Taistelu todella tiukka”

29.8.2019 / 18:25
Sami Pajari, Suomen MM-rallin Flying Finn Future Star -kuljettaja (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja ja maineikas suomalaisia nuoria rallikuljettajia maailmalle vievä Flying Finn Future Star -kilpailu jatkuvat tulevana viikonloppuna Laitilan SM-rallin yhteydessä. Tämän kauden toisena palkintona kilpailussa voittaja pääsee ajamaan kaudelle 2020 junioreiden rallin MM-sarjaan.

Kauden ensimmäisen palkinnon kesäkuussa voitti Heinolan Urheiluautoilijoiden 17-vuotias rallitähti Sami Pajari, joka pääsi näyttämään kykynsä elokuun alussa ajetussa Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa. Pajari on mukana myös tämän kauden toisessa Flying Finn Future Star -kilpailussa. Pajari antoi hienot näytöt Neste Rallissa ja ajoi jopa pari luokkansa pohja-aikaa. Myös muut nuoret rallitähdet osoittivat kykyjään Keski-Suomen sorateillä.

– Taistelu FFFS-tittelistä on kyllä todella tiukka. Pajarin lisäksi Neste Rallissa oli mukava nähdä myös Lauri Joona ja Aleksi Röyhkiö. Kaikki heistä pystyivät vielä hyvään vauhtiin, mikä keräsi kiitosta JWRC-organisaatiolta. Tähän kun lisätään muut tutut ja kovat nimet SM-sarjasta, niin uskon, että tästä porukasta seuloutuu se kuljettaja, joka maailmalle lähtee, Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen ennakoi.

Laitilan SM-rallissa palkinnosta Pajarin kanssa kilpailevat Juho Koski-Lammi, Heikki Koski-Lammi, Arttu Lähdeniemi, Joona, Röyhkiö, sekä vuoden 2018 Flying Finn Future Star -kuljettaja Henri Hokkala. Lähdeniemi ja Joona raivasivat tiensä jo ensimmäiseen FFFS-finaaliin kesäkuussa Pajarin kanssa.

Rallin SM-sarja kauden jälkeen pidettävään valintatilaisuuteen pääsevät edellä mainituista kuljettajista ne, jotka ovat SM3-luokan pisteissä viiden parhaan joukossa. FFFS-kilpailijoista viiden parhaan joukkoon viiden osakilpailun jälkeen mahtuu neljä kuljettajaa: Joona, Pajari, Lähdeniemi ja Hokkala. Nuorten kuljettajien pakkaa SM3-luokan pistekolmantena sekoittaa moninkertainen Suomen mestari Joonas Lindroos, joka ei ikänsä puolesta voi osallistua FFFS-kilpailuun.

– Täytyy muistaa, että rallin SM-sarjassa taistellaan ensisijaisesti Suomen mestaruudesta. Lisäksi nuorille kuljettajille on tarjolla tämä FFFS-kilpailu. On todella hienoa, että mukana on Joonaksen kaltainen kuljettaja antamassa vertailukohdan. Jos hänen kaltaisensa kuljettajan pystyy voittamaan täällä, on vauhtia varmasti myös maailmalla, Tarkiainen vertailee.

Salon ja Turun seudulla ajettavan rallin SM-sarjan viimeisen osakilpailun jälkeen järjestetään valintatilaisuus, missä siihen päässeiltä kuljettajilta testataan niin fyysisiä, kuin henkisiäkin kykyjä, sekä mediataitoja. Mikäli voittava kuljettaja ajaa tällä kaudella rallin SM-sarjassa M-Sportin Ford-kalustolla ja Pirellin renkailla, tukevat M-Sport, Pirelli ja AKK JWRC-sarjaan osallistumista yhteensä 90 000 eurolla.

Valintatilaisuutta kehitetään Tarkiaisen mukaan paremmin uuteen, usean kisan käsittävään palkintoon sopivammaksi.

– Kuljettajia odottaa SM-kauden jälkeen varmaan vähän jotain uutta testien suhteen. Aiemmin Flying Finn Future Star valittiin silmällä pitäen yhtä MM-rallia eli Neste Rallia. Nyt lähetämme kuitenkin kuljettajan kokonaisen kauden ajaksi maailmalle. Täytyy keksiä miten ne ominaisuudet saadaan testeissä esiin, Tarkiainen taustoittaa.

SM3-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Lauri Joona (SAU) 76 *
2) Joonas Lindroos 75 *
3) Sami Pajari (HeiUA) 75
4) Arttu Lähdeniemi (PunkMK/UA) 48 *
5) Henri Hokkala (ALTI) 46 *
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Racing) 44 *
7) Roni Kauppi (LakUA) 42
8) Kalle Markkanen (EMSC) 34
9) Heikki Koski-Lammi (JaMoKe/UA) 32 *
10) Patric Öhman (BRT) 22

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit