Rallin EM-avauksessa loistaneella brittikuljettajalla vaikea viikko Kanariansaarilla

4.5.2018 / 16:49
Chris Ingram Kanariansaarilla perjantaina (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden toisesta osakilpailusta Espanjan Kanariansaarilla tuli valtava pettymys Chris Ingramille.

Viime kaudella rallin EM-sarjassa ERC3- ja Junior U27 -luokan mestaruudet voittanut Chris Ingram vaihtoi täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa urallaan nelivetoiseen ralliautoon, kun britti hyppäsi Junior U28 -luokkaan ja solmi sopimuksen turkkilaisen Toksport WRT -tiimin kanssa. Ingramin nelivetodebyytti Skoda Fabia R5:llä maaliskuussa Portugalin EM-rallissa oli loistava, kun yleiskilpailusta tuli hieno neljäs sija ja vanhemmasta junioriluokasta voitto.

– Se oli minulle unelmadebyytti, vaikkakin olin hieman pettynyt siitä, etten yltänyt yleiskilpailussa palkintosijoille. Koska tiedän, että olisimme siihen pystyneet, Ingram kommentoi EM-sarjan tiedotteessa.

Hyvin sujunut debyytti nosti välittömästi Ingramin ja tiimin odotuksia kuluvan kauden osalta.

– Alunperin ajatuksena oli voittaa Junior U28 -luokka tänä vuonna ja sitten koko sarjan mestaruus ensi vuonna. Mutta minä ja tiimi olemme tehneet paljon töitä nähdäksämme mihin me pystymme ja etenkin tähän kilpailuun (Espanja) ajoimme ylimääräistä testiäkin, koska jos onnistumme voittamaan (Alexey) Lukyanukin, tai hänelle tapahtuisi jotain, niin sitten meidän täytyisi myös miettiä mestaruustaistelua koko sarjan osalta, Ingram tykitti.

Ingramin kisaviikosta Kanariansaarilla ja Espanjan EM-rallissa tuli kuitenkin lopulta vastoinkäymisten sävyttämä. Ensin maanantaina testeissä Ingram täräytti autonsa keula edellä kaiteeseen.

– Tein alokasmaisen virheen kylmillä renkailla ajaessani aivan äärirajoilla. Onneksi minulla on uskomaton tiimi, joka korjasi auton muutamassa tunnissa, Ingram kirjoitti sosiaalisen median kanavillaan.

Auto siis saatiin korjatuksi, mutta rallin startin lähestyessä Ingram sairastui. Torstaina ajetuissa aika-ajoissa sijoitus oli 11. ja eroa kärkiajan tehneeseen Nikolay Gryaziniin kertyi reilut neljä sekuntia.

– Oloni on aika kauhea. Tultiin pätkä vain läpi ja nyt täytyy alkaa valmistautua huomiseen. Minulla on kuumetta, toivottavasti olen kuin uusi mies huomenna, Ingram kommentoi aika-ajo erikoiskokeen maalissa.

Ingram vietti torstain ja perjantain välisen yön sairaalassa ja ajolupa heltisi vain muutamia minuutteja ennen ensimmäiselle erikoiskokeelle lähtöä. Ensimmäinen erikoiskoe toi Ingramille omassa luokassa kuudenneksi nopeimman ajan ja erikoiskokeen maalissa hän hehkutti sitä, että oli päässyt kilpailuun mukaan.

Toisella erikoiskokeella tilanne sitten kuitenkin muuttui heikompaan suuntaan, sijoitus oli luokan viimeinen ja kesken kolmannen erikoiskokeen Ingram päätti jättää kilpailun kesken terveyssyihin vedoten.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit