Rallin EM-sarja 2018 käynnistyy Portugalissa ja päättyy lokakuussa Latviaan

1.12.2017 / 06:00
Jari Huttunen EM-rallissa Azoreilla keväällä 2017 (Kuva: Gregory Lenormand / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjassa ajettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna kahdeksan osakilpailua ja saman verran tulee olemaan osakilpailuja myös kauden 2018 kilpailukalenterissa. EM-sarja käynnistyy maaliskuussa Portugalin Azoreilla ja päättyy lokakuussa Latviassa ajettavaan Liepaja-ralliin.

Rallin EM-sarjassa ajettiin kaudella 2017 ensimmäistä kertaa kahdeksan osakilpailua, kun esimerkiksi edellisellä kaudella (2016) osakilpailuja oli kymmenen. Kahdeksan osakilpailun sarja todettiin toimivaksi ja tällä konseptilla jatketaan myös kaudella 2018. EM-sarja tulee käynnistymään Portugalin Azoreilla 22.-24. maaliskuuta ja kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Latviassa Liepaja-rallin merkeissä 12.-14. lokakuuta.

Nämä samat rallit isännöivät myös tänä vuonna EM-sarjan kauden avaus- ja päätösosakilpailua. Latviassa tosin tullaan ajamaan ensi vuonna ajankohtansa puolesta viikkoa myöhemmin kuin tänä vuonna, jotta vältetään päällekkäisyys lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavan Walesin MM-rallin kanssa.

Rallin EM-sarjan kauden 2018 kilpailukalenterista tiedetään lisäksi sen verran, että Espanjan Kanariansaarilla ajetaan kauden toinen osakilpailu 3.-5. toukokuuta. Lopullinen kilpailukalenteri ja puuttuvat viisi osakilpailua julkistetaan sen jälkeen, kun FIA:n maailmanneuvosto on pitänyt kokouksensa Pariisissa, Ranskassa 6. joulukuuta.

Rallin EM-sarja tarjosi tänä vuonna huikeita kilpailuja ja jännitysnäytelmiä. Kahdeksassa osakilpailussa nähtiin peräti seitsemän eri yleiskilpailun voittajaa ja ainoa kahteen osakilpailuvoittoon yleiskilpailun osalta yltänyt kuljettaja oli ranskalainen asfalttispesialisti Bryan Bouffier.

Suomalaisittain huikean määrän lisää mielenkiintoa EM-sarjaa kohtaan kaudella 2017 toi Jari Huttunen, joka taisteli U27 Juniorit -luokan Euroopan mestaruudesta aina viimeisen osakilpailun viimeisille metreille asti. Hienon kauden päätteeksi Huttunen nappasi palkintokaappiinsa kyseisen luokan EM-hopeaa, sekä ERC3-luokan EM-pronssia. Huttusen kartanlukija Antti Linnaketo puolestaan nappasi ERC3-luokassa kartanlukijoiden EM-hopeaa.

UrheiluUutiset.com tulee seuraamaan rallin EM-sarjan tapahtumia tiiviisti koko kilpailukauden 2018 ajan.

Rallin Euroopan mestarit 2017

Kuljettajat – Kajetan Kajetanowicz, Puola
Kartanlukijat – Jaroslaw Baran, Puola
ERC2 kuljettajat – Tibor Erdi Jr, Unkari
ERC2 kartanlukijat – Gyorgy Papp, Unkari
ERC3 kuljettajat – Chris Ingram, Iso-Britannia
ERC3 kartanlukijat – Jan Hlousek, Tshekki
Junior U27 kuljettajat – Chris Ingram, Iso-Britannia
Junior U28 kuljettajat – Marijan Griebel, Saksa
Tallit – Castrol Ford Team Turkki

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit