Rallin EM-sarjan kuluvan kauden kilpailukalenteriin merkittävä muutos

3.9.2020 / 18:22
Oliver Solberg Italian EM-rallissa heinäkuussa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Portugalissa ajetaan sittenkin rallin EM-sarjan osakilpailu tänä vuonna.

Rallin EM-sarjan piti käynnistyä jo keväällä Portugalista ja Azorien saarilla ajettavalla perinteisellä osakilpailulla, mutta koronapandemia pisti kilpailukalenterin kokonaan uusiksi. Kausi saatiin käyntiin heinäkuussa Italiassa ajetulla asfalttirallilla, mistä EM-sarjan tiimit siirtyivät Latviaan ja Rally Liepajaan, joka ajettiin elokuussa.

Azorien EM-ralli oli siirretty ajettavaksi syyskuulle, mutta aiemmin elokuussa se peruttiin kokonaan tämän vuoden osalta. Ilman EM-sarjan osakilpailua ei Portugali tosin jää tänäkään vuonna, sillä tilalle tuli 2.-4. lokakuuta ajettava Rally Fafe Montelongo. Kyseinen kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996, mutta aiemmin se on ollut ainoastaan Portugalin eri kansallisten sarjojen osakilpailu.

Kokonaan asfaltilla ajettava Rally Fafe Montelongo ajetaan Fafen kunnan alueella, Portugalin pohjoispuolella. Fafen kunnassa asukkaita on reilut 50 000. Koronan edelleen vaikeuttaessa ihmisten elämää ympäri maailmaa, on Portugalin EM-rallin erikoiskokeille yleisöllä pääsy kielletty.

Kahden ajetun osakilpailun jälkeen EM-sarjan yleisen luokan pisteiden kärkikymmeniköstä löytyy kolme suomalaista: sijalla kuusi on Emil Lindholm, kahdeksantena Eerik Pietarinen ja kymmenentenä Mikko Heikkilä. Miika Hokkanen on osallistunut Lindholmin tavoin kauden molempiin osakilpailuihin ja on ERC3-luokan pisteissä seitsemäntenä. ERC1-junioreissa Lindholm on kolmantena ja ERC3-junioreissa Hokkanen sijalla kymmenen.

Portugalin jälkeen rallin EM-sarjassa on tänä vuonna tarkoitus ajaa vielä Kyproksen, Unkarin, sekä Espanjan osakilpailut.

Rallin EM-sarjan loppukauden kilpailukalenteri

02.-04.10. Portugali
09.-11.10. Kypros
06.-08.11. Unkari
26.-28.11. Espanja

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit