Rallin juniorimestari kruunataan Muuramessa – Henri Hokkala vahvimmin kiinni tittelissä

14.9.2017 / 06:52
Henri Hokkala metsästää Muuramen finaalista juniorimestaruutta (Kuva: Pekka Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden 2017 viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun 23. päivänä Muuramessa Riihivuori Rallin merkeissä. Jyväskylän UA isännöi sarjan viidennettä osakisaa, jossa tuttuun tapaan sarjansa päättävät myös Nuorten Cupin, Naisten Cupin, sekä Rally Trophyn kilpailijat.

Riihivuori Rallin kilpailukeskus on Muuramessa Hiihtokeskus Riihivuoressa.  Erikoiskokeita ajetaan vain neljä, joilla on yhteispituutta noin 70 kilometriä. Koko reitin pituus on 166 kilometriä. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille hiihtokeskuksen alueelta klo 12.01 ja maaliin kilpailijoita odotellaan samalle alueelle noin kello 17.00 paikkeilla. Huoltotauko, joka alkaa noin kello 14.00, on myös hiihtokeskuksessa.

Vahvimmin Suomen mestaruudessa ennen Muuramen kisaa näyttäisi olevan kiinni Autoliitto Tikkakoskea edustava Henri Hokkala. Pisteitä AKK:n Driver Academyn valmennettavalle Hokkalalle on toistaiseksi kertynyt kolmesta luokkavoitosta ja vain Kemin osakisassa mies jäi pisteittä.

Kakkosena on Raision UA:n Riku Rantasalo, joka myös on voittanut luokkansa kolmesti ja ollut kerran neljäs. Mikäli Rantasalo luokkansa jälleen Muuramessa voittaa, kasvaa hänen saldonsa vain osittain, sillä ensimmäisen osakisan neljännen sijan tuomat kahdeksan pistettä pudotetaan pois. SM-mitaleille pääseminen vaatinee usean kanssakilpailijan epäonnistumista.

Pisteissä kolmantena olevalla Aleksi Korhosellakin on kolme luokkavoittoa. Edellisestä osakisasta ei pisteitä herunut keskeytyksen vuoksi. Tähän päivään asti jännitettiin sitä, hankkiiko Korhonen alleen osanottajamäärältään isoimman luokan auton alleen taistellakseen Suomen mestaruudesta. Näin ei tapahtunut. Korhosella on hyvät mahdollisuudet SM-hopeaan.

Pistetaulukon nelonen Teemu Kuusinen on tarrannut kiinni vähintään SM-pronssimitaliin. Ero Korhoseen ja hopeamitaliin on ennen viimeistä osakisaa kolme pistettä. Mikäli Korhonen törmää Muuramessa ongelmiin, Kuusiselle on hopeakin tarjolla.

Junioreiden SM-sarjassa ei ole enää ikärajoitusta, vaan ainoastaan kilpailukokemuksen määrä ratkaisee. Kilpailijat keräävät SM-pisteitä luokittain, voitosta saa 15 ja seuraavista sijoista 12–10–8–6–5 pistettä jne. He saavat myös menestyspisteitä luokan lopullisen osallistujamäärän perusteella (6-5-4-3-2-1). Loppupisteisiin kilpailijoille lasketaan neljän parhaan kilpailun tulos.

Nuorten luokassa viimeiseen osakisaan lähdetään tilanteessa, jossa Roni Kaupilla ja Arttu Lähdeniemellä on saman verran pisteitä (57). Aleksi Röyhkiö on kolmantena 46 pisteellä ja Juho Koski-Lammilla 44. Viidentenä olevalla Tommi Hallmanilla pisteitä on vain 26, joten Nuorten Cupin mestari löytynee edellä mainitusta kärkinelikosta.

Naisten Cupin mestaruuden on jo varmistanut Etelä-Pohjanmaan UA:n Sanna-Kaisa Tiilikka, joka on voittanut kolme osakisaa. Mia Lainpelto on toisena 27 pisteellä ja Jenna Tyllinen on yhden kisan ajettuaan saanut pisteitä 12. Pitääkseen paikkansa kakkosena Lainpellon on tultava Riihivuori Rallissa maaliin.

Rally Trophyn pistetaulukon kolmen kärki on tuttu SM-luokkien puoleltakin. Johdossa on Tommi Mäkinen (lk 1), Tuomo Vanhala (lk 1) on toisena ja Riku Rantasalo (lk 2) kolmantena. Mäkinen on pisteissä hieman muilta karussa. Toisesta sijasta kuudenteen on sen sijaan tiukkaa, sillä erot ovat vain noin pisteen verran.

Riihivuori Ralli ajetaan syyskuun 23. päivänä Muuramessa.

Pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Henri Hokkala 63
2) Riku Rantasalo 59
3) Aleksi Korhonen 57
4) Teemu Kuusinen 54
5) Tuomo Vanhala 53
6) Tommi Mäkinen 49
7) Toni Tuominen 47
8) Joonas Lehtola 45
9) Markus Latvanen 37
10) Tomi Hämäläinen 36

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedote


Facebook kommentit