Rallin kuhinaa: Salon ja Paimion kulmilla SM-rallissa kuultua ja nähtyä

28.9.2019 / 08:58
Teemu Asunmaa ja Juha Salo hetki ennen Salo-Turku SM-rallin starttia (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Salo-Turku SM-rallin kuhinassa kuultua ja nähtyä.

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpaileva Markus Manninen yllätti taannoin, kun hän ilmoittautui mukaan Walesin MM-ralliin. Valitettavasti kilpailu jää sittenkin Manniselta väliin, nuorukainen kertoi UrheiluUutiset.comille perjantaina Salo-Turku SM-rallin startissa, että rahoituskuviot eivät onnistuneet. Manninen kuitenkin käy nuotittamassa reitin.

Salo-Turku SM-rallin starttihetkellä nähtiin hauska tilanne, kun ensimmäisenä paikkansa jonossa ottivat rallicross-kuljettajat. VIP-autoa ajava Niclas Grönholm kaartoi paikalle Mitsubishi Lancer Evo 8:lla, kun taas paluun rallin SM-sarjaan parin vuoden tauon jälkeen tehnyt Riku Tahko on liikkeellä oman tallinsa rakentamalla uuden R4-luokan Minillä.

– Ollaan tutustuttu reittiin harjoitusmielessä ja nuotitettu kaikki erikoiskokeet. Pahimmathan tulee tähän heti alkuun, ykkös- ja kakkospätkä, pimeässä. Metriäkään en ole tuolla autolla ajanut aikaisemmin. Ihan kylmiltään lähdetään, mutta otetaan iisisti ja ei ole tarkoituskaan mitään aikoja ajaa. Ollaan täällä kyyditsemässä vieraita. Pidetään hauskaa ja pysytään tiellä, Grönholm kommentoi viikonlopun urakkaansa ennen avauserikoiskoetta.

Tahko tässä kohtaa “leimattiin” rallicross-kuljettajaksi, onhan porvoolainen ajanut rallicrossia viimeiset vuodet. Mutta toki Tahkon juuret ovat rallin puolella ja kaudella 2012 kaulaan ripustettiin SM1-luokan pronssimitali.

– Makeeta, sikamakeeta! Kyllähän ralli on kuninkaiden hommaa, ei siitä pääse mihinkään. Mutta ollaan realistisia, toinen ralli kuuteen vuoteen. Kyllähän tässä pitää hakea vielä vähän tatsia. Mutta fiilis on tosi hyvä, Tahko hehkutti.

SM1-luokan mestaruudesta taistelevat Juha Salo, sekä Teemu Asunmaa. Asunmaalle muuten nuotteja lukee Jani Salo, mutta kuuleman mukaan Juha ja Jani eivät ole kuitenkaan sukua toisilleen. Janin mukaan asiaa on kysytty häneltä todella usein. Hauska tilanne noin muuten, että Juha Salo starttasi Salon kaupungintalon edustalta kauden finaaliin. Tähtiin kirjoitettu juttu kaikin puolin?

– Onhan se ainakin hyvän niminen paikka, se täytyy sanoa, Juha Salo naurahti.

 

 

“Se rasittaa meitä aika rankasti”

Seremonialähdön kuuluttajana toimi drifting-radoilta tuttu Ville Kaukonen, joka tänä vuonna ajoi driftingin SM-sarjassa kolmanneksi. Kuuleman mukaan Kaukonen oli näissä hommissa ensimmäistä kertaa liikkeellä ja täytyy sanoa, että debyytti oli oikein onnistunut. Homma vedettiin läpi rennon letkeästi ja kuljettajat selkeästi tykkäsivät, kun kysymykset eivät olleet niitä surullisen kuuluisia jäykkiä rallijargonin ABC:n otoksia. Lisäpisteet myös siitä, että kaikki kuljettajat haastateltiin. Tämän luulisi olevan selvä asia aina, mutta viime vuosina useassa SM-rallissa on menty vain se kuumin kärki edellä periaatteella.

Eerik Pietarista ei olla kilpailuissa Suomen MM-rallin jälkeen nähty. Pietarisen kartanlukija Juhana Raitanen kuitenkin kertoi omaan R5-kuljettajadebyyttiinsä valmistautuessa, että kaksikko lähtee ensi viikonloppuna Saksaan Rallye Erzgebirge -kilpailuun, missä alla on neljättä kertaa tänä vuonna etuvetoinen Opel. Pietarinen on siis toipunut Suomen MM-rallin tärskystä ja ehdottomasti hyvä niin. Pietarinen ja Raitanen osallistuvat myös Städte-Rallye -kilpailuun parin viikon päästä.

Ford-miehenä jo pitkään tunnettu Jari Ketomaa kilpailee vielä toistaiseksi Ford Fiesta R5 -auton vanhalla versiolla, vaikka M-Sportin tehtaalta tulikin kesällä jo uusi versio. Nimikkotiimiään odottava mikkeliläinen odottaa uutta Fiestaa talliinsa jo kuumeisesti.

– Ajettiin testiä yksi päivä ja saatiin sellaisia asioita autosta paremmaksi mistä en tykännyt. Uskotaan, että kaikki on kohdallaan. Muutenhan tämä vanha auto on tosi hyvä, moottori ja kaikki, mutta paino on suurin miinustekijä. Auto on 50 kiloa ylipainoinen näihin muihin autoihin verrattuna. Se rasittaa meitä aika rankasti. Toivotaan, että saataisiin uusi auto mahdollisimman nopeasti, Ketomaa toivoi.

On sanottu, että M-Sportin kaikki tekeminen keskittyy tällä hetkellä uuden Fiesta MK2 -auton kehitystyöhön ja mielenkiinto vanhaa autoa kohtaan olisi jo mennyt. Ketomaa kumoaa nämä väitteet.

– Onhan se tärkeä auto heillekin, niitä on kuitenkin niin monta yksilöä maailmalla ja niillä ajetaan koko ajan. Varaosamyynti on isoa. Tosi hyvää yhteistyötä tehdään koko ajan heidän kanssaan, kyllä ne haluaa, että kaikin mallisilla Fordeilla pärjätään, Ketomaa korostaa.

“Se on totta, että vähemmän ajetaan pimeässä”

Varsinkin vanhempi osasto rallin ystävistä muistaa hyvin ne ajat, kun rallia ajettiin Suomessa paljon pimeällä, suurimmaksi osaksi yöaikaan. Nykyisin pimeässä ajaminen on harvinaisempaa ja monet kuljettajat korostivatkin tätä Salo-Turku SM-rallin perjantain jälkeen, että vaikeaa on, kun pimeässä ajosta ei ole kunnollista tuntumaa. Ville Hautamäeltä löytyy kokemusta rallin parista kiitettävä määrä ja konkari nostikin esiin iän tuomat haasteet näissä olosuhteissa ajettaessa.

– En tiedä pitäisikö sitä myöntää, että kun nelosella alkaa jo ikä, niin pimeys alkaa jo vähän hirvittämään. Vanhuus ei tule yksin ja mitä vanhemmaksi tulee, niin aina vaan paremmat valot pitäisi olla, Hautamäki naurahti.

SM2-luokan Suomen mestaruudesta Esa Ruotsalaista vastaan ajava Hautamäki jäi perjantaina kilpakumppanistaan lähes kymmenen sekuntia.

– Ei vaivuta synkkyyteen, leikissä ollaan mukana ja huomenna jatketaan. Käydään huomispäivän pätkät läpi videolta, saunassa, nukutaan hyvät yöunet ja huomenna jatketaan. Ei ole pimeäkään huomenna, Hautamäki käänsi asiat positiivisen puolella hymyn kera.

Emil Lindholmin kokemukset pimeällä ajamisesta ovat lähinnä ulkomaan kisoista.

– Siellä se on jonkun verran helpompaa, kun vauhdit on matalempia. Se on totta, että vähemmän ajetaan nykyään pimeässä. Mutta ehkä tämän illan perusteella voisi sanoa, että hyvä niin. En sitä hirveän paljon kaipaa, Lindholm naurahti.

Lopuksi vielä Juha Saloon, jonka kohdalla voidaan sanoa tänä viikonloppuna tietyllä tavalla ympyrän sulkeutuneen. Vuosi sitten Salo hyppäsi juuri Salo-Turku SM-rallissa ensimmäistä kertaa Skodan rattiin, usean Peugeot-vuoden jälkeen. Vuotta myöhemmin Salo ajaa jälleen kerran mestaruudesta, vaikka äänekkäimmät kriitikot olivatkin jo pistämässä rallin kymmenkertaista Suomen mestaria eläkkeelle.

– Topin (Luhtinen, kartanlukija) kanssa tuossa aamulla juteltiinkin, että vuosi siitä on aikaa, kun ensimmäiset askeleet otettiin Skodan ratissa. Ja nyt ollaan taistelussa mukana, niin voisi sanoa, että hyvin on mennyt. Kaikki on pelannut hienosti, auto toiminut hienosti, renkaat, miehistö ja huolto tehnyt hienoa työtä. Meillä on ollut tosi nautinnollinen ja hieno vuosi, se täytyy sanoa. Olen nauttinut joka hetkestä ja nytkin odotan kynnet syyhyten, että pääsen ajamaan, Salo hehkutti Salo-Turku SM-rallin starttihetkellä.

Lue lisää! Kartturilta sensaatio, pettyi suoritukseensa – “Olihan se aika soutamista” (28.9.2019)

Teksti: Jari Hotti, Turku
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit