Rallin maailmanmestarit vastakkain Ruotsissa, Grönholm ajoi voittoon – “Eihän se Solberg päässyt mihinkään”

14.11.2016 / 19:13

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosittain ajettava autourheilun eri lajien mestareiden välinen Race Of Champions -kilpailu esittäytyi viime viikonloppuna Ruotsissa, kun ROC Factor niminen kilpailu ajettiin Friends Arenalla, Tukholmassa Monster Jam -tapahtuman yhteydessä. Mukana nähtiin myös rallin maailmanmestarit Marcus Grönholm ja Petter Solberg. Varsinainen Race of Champions kaasutellaan tammikuussa Miamissa, Yhdysvalloissa.

Vaikka Marcus Grönholmin aktiiviura kilpa-autoilijana onkin jo päättynyt, niin ajotehtäviä silti riittää ja kysyntää erilaisiin tapahtumiin ympäri maailmaa tulee useita joka vuosi. Nyt Grönholm nähtiin Ruotsissa ja inkoolainen kertoi UrheiluUutiset.comin haastattelussa viihtyneensä tapahtumassa hyvin, vaikka sen ajatusta ei täysin ymmärtänytkään.

– En ihan tiedä miksi ne järjestivät tällaisen homman, mutta ihan makee juttu. Siellä oli noin 25000 katsojaa. Hieno oli meininki, Grönholm kuvailee.

– Sinne kutsuttiin meitä vanhoja mestareita; minä, Petter Solberg ja Kenny Bräck. Sitten oli Alex Danielsson ja pari muuta nuorta kuskia. Siellä me leikittiin Monstereiden väliajalla.

“Petter sai nokkaan!”

ROC Factor ajettiin RX Lites -autoilla Tukholmassa sijaitsevalla Friends Arenalla Monster Jam -tapahtuman yhteydessä. Perjantaina ohjelmassa oli harjoitukset ja rataan tutustuminen ja lauantaina kilpailtiin.

– Yhteen soittoon mentiin alkuerät. Neljä pääsi jatkoon ja siitä sitten kaksi finaaliin, eli minä ja Petter. Eihän sitä ajamista nyt niin kauheasti tullut, mutta hauskaa oli kyllä.

Vaikka tänä vuonna rallicrossin MM-sarjaa kiertäneellä Solbergilla ajotuntumaa onkin enemmän, niin Grönholm näytti sorapäällysteiselle radalla norjalaiselle kaapin paikan.

– Siellä oli joku rallicrossin maailmanmestarikin vastassa, joka yritti pyristellä. Petter sai nokkaan! Sä voit kirjoittaa, että voitin ylivoimaisesti. Eihän se Solberg päässyt mihinkään, Grönholm naurahti.

Kaksikosta Grönholm on vanhempi, ikäeroa heillä on hieman alle seitsemän vuotta. Grönholm voitti rallin maailmanmestaruuden vuosina 2000 ja 2002 ajaen yhteensä 30 osakilpailuvoittoa. Solberg puolestaan voitti rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003 ja osakilpailuvoittoja norjalaiselta löytyy 13. Rallicrossin maailmanmestaruuden Solberg on voittanut vuosina 2014 ja 2015.

Myös Grönholmilta löytyy menestystä rallicrossin puolelta, vaikka varsinaisesti mitään sarjaa hän ei koskaan aktiivisesti olekaan ajanut. Kesäkuussa 2008 Grönholm debytoi rallicrossissa ja EM-sarjassa Höljesin radalla Ruotsissa ajaen komeasti paalupaikalta voittoon.

 

 

Lue myös! Kalle Rovanperä ajaa joulukuussa Italiassa – ”Hieno tapa paketoida kausi” (11.11.2016)

Teksti: Jari Hotti ja Miiro Koivula – Twitter: @JariHotti @MiiroKoivula


Facebook kommentit