Rallin MM-kausi päättyi suomalaisjuhliin – Latvala voitti, Toyotalle maailmanmestaruus

18.11.2018 / 05:07
Jari-Matti Latvalalla oli Australiassa todellinen lentokeli (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Australiassa päättyi hetki sitten Jari-Matti Latvalan voitonjuhliin. Samalla Toyota Gazoo Racing -talli varmisti jo sen toisella kaudellaan autonvalmistajien maailmanmestaruuden.

Jari-Matti Latvalalle nyt tullut voitto oli MM-sarjassa kauden ensimmäinen ja uralla 18. Samalla Latvalan vuonna 2008 käynnistynyt putki sai jatkoa, onhan töysäläinen voittanut joka vuosi vähintään yhden MM-rallin sen jälkeen, kun voittotili Ruotsissa talvella 2008 käynnistyi. Voitto oli myös suomalaiskuljettajille kauden ensimmäinen. Edellisen kerran rallin MM-sarjassa ei nähty suomalaisvoittoa 23 vuotta sitten, kaudella 1995.

Tommi Mäkisen johtamalle ja Latvalan edustamalle Toyota Gazoo Racing -tallille päättynyt kausi oli huikea menestystarina. Viime kaudella rallin MM-sarjassa debytoinut talli Puuppolan kylästä Keski-Suomesta nousi heti toisella kaudellaan autonvalmistajien maailmanmestariksi peitoten hallitsevan mestarin M-Sportin, rallin MM-sarjan historian menestyneimmän autonvalmistajan Citroenin, sekä tänäkin vuonna aivan viimeisille metreille mestaruudesta taistelleen Hyundain.

Toiseksi kauden päätösosakilpailussa ajoi Hayden Paddon ja kolmas oli Mads Östberg. Muista suomalaiskuljettajista Esapekka Lapin toistaiseksi viimeinen Toyota-kilpailu päättyi neljänteen sijaan. Teemu Suninen ei startannut viimeiselle erikoiskokeelle. Lappi kilpailee ensi vuonna Citroenin väreissä ja Suninen puolestaan jatkaa M-Sport Fordilla.

Rallin MM-sarjan kausi 2019 käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carlosta.

Lue myös! Ogierista rallin kuusinkertainen maailmanmestari – Tänak ja Neuville keskeyttivät (18.11.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit