Rallin MM-sarja 2017 – Mutta missä on Teemu Suninen?

22.12.2016 / 15:32
Teemu Suninen ei ole ajohaalarit päällä Monte Carlossa, mutta seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa pitäisi ehkä jo olla. (kuva: teemusuninen.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 2017 avausosakilpailu Monte Carlo on kuukauden kuluttua jo takana. Yksi rallin kovimmista suomalaislupauksista Teemu Suninen loistaa kuitenkin poissaolollaan. Ensi kauden ohjelma on hänen osaltaan vielä työn alla.

Suninen saavutti päättyneellä kaudella Skoda Fabialla kolme WRC2-luokan MM-osakilpailuvoittoa ja oli sarjan yhteispisteissä toinen. Lähes täydellisesti sujuneesta kaudesta huolimatta ensi vuoden kalenteri on 22-vuotiaan Sunisen osalta vielä auki.

– Se on vähän kysymysmerkki. Se nyt tiedetään, että Monteen ei päästä. Koitetaan tehdä töitä, että päästäisiin Ruotsiin. Mutta siitäkään ei ole vielä “satavarmaa” tietoa. Voi sanoa, että ei ole nyt mitään julkistettavaa, ja homma on vähän auki vielä, Suninen kertoo.

Viime vuonna Suninen oli Monte Carlossa luokkansa viides ajettuaan yhden pohja-ajankin.

– Uskon, että varmaan jotain WRC2-osakilpailuja nyt ainakin ajetaan. Ei ole vielä varmuutta, että mitä kisoja ja millä merkillä. Eiköhän me nyt kuitenkin sen verran hyvä kausi saatu aikaiseksi, että sellaista paikkaa oltaisiin saamassa tai ainakin sen ansaitsisimme. Ei hommaa varmaan tähän kannata jättää, Suninen miettii.

Tällä kaudella Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula ajoivat ranskalaisen Team Orecan sekä Toni Gardemeisterin operoiman TGS Worldwide -tallin kalustolla. Gardemeisterin talli olisi Sunisen mukaan mielenkiintoinen vaihtoehto myös ensi kaudeksi.

– Se on yhtenä mahdollisuutena ehdottomasti. Laitetaan vaihtoehdot pöydälle ja koitetaan valita niistä paras.

Toyota Yaris WRC:täkin jo testannut Suninen arvioi, että huipputasolle ja WRC-autoon siirtyminen ei ainakaan toistaiseksi toteudu.

– Tietysti olisi hienoa päästä ajamaan sellaista, mutta nyt vaikuttaa, että ainakaan ihan hetkeen ei välttämättä päästä. Aika ruuhkahan niihin 17-autoihin on, kun ei ole Mikkelsenillekään paikkaa löytynyt, Suninen sanoo.

Volkswagenilta “työttömäksi” jäänyt kolmen MM-pronssin ja kolmen MM-osakilpailuvoiton Andreas Mikkelsen ajaa ainakin Monte Carlossa Skodan tehdastallin WRC2-autolla. Sunista on viety varikkopuheissa moneen suuntaan, myös Skodan tehdastalliin.

– Kyllä joo. Katsotaan nyt mihin suuntaan asiat menevät. Ei uskalla sanoa mitään ennenkuin päättäjät päättävät.

– Nyt on siinä mielessä onnellinen tilanne, että itse on tehnyt voitavansa ja näyttänyt taidot kauden aikana. Nyt voi keskittyä vain seuraavaan vuoteen, eikä tarvitse olla suunapäänä jokaisen pöydän ääressä vääntämässä kättä. Tiedän, että Timo (manageri Timo Jouhki) hoitaa asian hyvin, ja annetaan hänelle työrauha. Itse keskitymme siihen, mikä on meille tehtäväksi annettu, Suninen filosofoi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Miikka Anttila uskoo parempaan aikaan Toyotalla


Facebook kommentit