Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri vahvistettiin – Ei uusia osakilpailuja

1.12.2016 / 10:16
Rallin MM-sarja käynnistyy tammikuussa Monacossa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA vahvisti keskiviikkona rallin MM-sarjan tulevan kauden kilpailukalenterin. 13 osakilpailua käsittävä MM-sarja käynnistyy perinteiseen tyyliin tammikuussa Monacossa ja päättyy marraskuussa Australiassa. Suomen MM-ralli ajetaan Keski-Suomen sorateillä heinäkuun lopulla.

Rallin MM-sarjan kauden 2017 ohjelma ei pidä sisällään uusia osakilpailuja, vaan kaikki ensi vuonna ajettavat MM-osakilpailut olivat mukana MM-sarjassa myös tänä vuonna. Uutena osakilpailuna tänä vuonna kalenterissa mukana ollut Kiinan MM-ralli syyskuussa jouduttiin perumaan rankkasateiden aiheuttamien tievaurioiden takia ja vaikka Kiinan osakilpailua ei ensi vuoden kalenterista löydykään, niin FIA:n tiedotteen mukaan ralli saatetaan nähdä tulevaisuudessa mukana MM-sarjassa.

Edellisen kerran vuonna 2010 MM-sarjassa mukana ollut Turkki on ollut vahvojen paluuhuhujen kohteena jo pitkään. FIA:n mukaan Turkki onkin Kiinan ohella vahva kandidaatti nousemaan mukaan rallin MM-sarjan kalenteriin tulevina vuosina. Ensi vuoden MM-sarjassa syyskuussa ei ole yhtään osakilpailua, Saksan ja Espanjan osakilpailujen välillä on peräti kuuden viikon mittainen kilpailutauko, ja juuri tähän ajankohtaan FIA ja WRC pyrkivät löytämään MM-rallin tulevaisuudessa.

Suomen MM-ralli ajetaan omalla tutulla paikallaan 27-30. heinäkuuta. Suurin muutos ensi vuonna verrattuna tämän vuoden MM-sarjaan on se, että aiemmin syksyllä ajettu Ranskan MM-ralli Korsikan saarella siirtyy ensi vuonna ajettavaksi jo huhtikuussa. Muutoksella halutaan katkaista Ruotsin lumirallin jälkeen ajettavien peräkkäisten sorarallien putki ja saada myös MM-sarjan kevätkaudelle myös yksi asfalttiralli.

Lähtöjärjestykseen odotettu muutos

Aivan kuten marraskuun alussa uutisoimme, niin rallin MM-sarjan yksi kiistellyimmistä säännöistä, lähtöjärjestys, tulee muuttumaan kaudella 2017. Kahdella edellisellä kaudella lähtöjärjestys perjantaille ja lauantaille on määräytynyt niin, että MM-pisteissä johdossa oleva kuljettaja on startannut erikoiskokeille ensimmäisenä, pistekakkonen toisena jne. Tämä on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä erityisesti soraralleissa, missä koko kauden kuljettajien MM-pisteissä johdossa ollut ranskalainen Sebastien Ogier kärsi ”aura-auton” roolistaan.

Ogier on kritisoinut käytössä ollutta sääntöä voimakkaasti useaan otteeseen ja viime kesänä rallin nelinkertainen maailmanmestari sai kritiikkiinsä tukea myös maanmieheltään, yhdeksän kertaa rallin maailmanmestaruuden voittaneelta Sebastien Loebilta. Volkswagenin ex-tallipäällikkö Jost Capito myös varoitteli kauden aikana, että mikäli sääntömuutosta lähtöjärjestykseen ei tehdä, saattaa Ogier vetäytyä kokonaan sarjasta kauden 2016 jälkeen.

Ensi vuonna rallin MM-sarjassa käyttöön otetaan sama sääntö lähtöjärjestyksen osalta kuin mikä oli käytössä edellisen kerran kaudella 2014. Perjantaina kuljettajat lähtevät erikoiskokeille vanhan systeemin mukaan eli MM-pisteykkönen avaa tietä muille. Lauantaina ja sunnuntaina sen sijaan lähtöjärjestys on käänteinen. Kahdella edellisellä kaudella näin on toimittu ainoastaan sunnuntain osalta.

Juniorit takaisin Fordille

Uutena kilpailuluokkana rallin MM-sarjaan mukaan tulee ensi vuonna WRC Trophy, missä yksityistiimit voivat kilpailla vanhemmalla WRC-kalustolla. Tulevalla kaudellahan WRC-kalusto tulee kokemaan suuria muutoksia ja näin “vanhaksi” jäävät WRC-autot saadaan pidettyä mukana sarjassa. WRC Trophy -sarjaan osallistuvat kuljettajat voivat osallistua kauden aikana maksimissaan seitsemään osakilpailuun ja loppupisteisiin lasketaan kuusi parasta tulosta.

Junioreiden MM-sarjassa on vuosina 2014-2016 kilpailtu Citroenin kalustolla, mutta ensi vuonna merkiksi vaihtuu Ford, kun kalustosta vastaa brittiläinen M-Sport. Edellisen kerran junioreiden maailmanmestaruudesta kilpailtiin Fordilla kaudella 2013. Junioreiden maailmanmestaruuden ovat 2000-luvulla voittaneet mm. Sebastienit Loeb ja Ogier, Dani Sordo, Craig Breen, Elfyn Evans, sekä Stephane Lefebvre.

Michelinin rinnalle rallin MM-sarjan viralliseksi rengastoimittajaksi mukaan tulee ensi vuonna DMACK. Virolainen Ott Tänak ajoi DMACK-tiimin Fordilla tänä vuonna kaksi palkintosijoitusta ollen Puolassa ja Walesissa toinen. MM-loppupisteissä Tänak oli kahdeksas.

Rallin MM-sarjan kalenteri 2017

Monte Carlo 19-22.1.
Ruotsi 9-12.2.
Meksiko 9-12.3.
Ranska 6-9.4.
Argentiina 27-30.4.
Portugali 18-21.5.
Italia 8-11.6.
Puola 29.6-2.7.
Suomi 27-30.7.
Saksa 17-20.8.
Espanja 5-8.10.
Wales 26-29.10.
Australia 16-19.11.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit