Rallin MM-sarjan promoottori ottamassa haltuunsa myös rallicrossin MM-sarjan

11.2.2021 / 08:38
Niclas Grönholm ja Latvian MM-rallicross syyskuussa 2020 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Useat ulkomaiset mediat uutisoivat keskiviikkona, että rallicrossin MM-sarjan uusi promoottori on WRC Promoter GmbH.

WRC Promoter GmbH on Red Bull Media Housen ja KW25:n yhteisyritys, joka toimii rallin MM-sarjan promoottorina. Keskiviikkona muun muassa Rallye-Magazin ja Sport Motores uutisoivat, että WRC Promoter GmbH ottaisi jatkossa hoitaakseen myös rallicrossin MM-sarjan promoottorin tehtävät. FIA joutui aloittamaan uuden promoottorin etsinnän, kun rallicrossin MM-sarjan aiempi promoottori IMG ilmoitti vetäytyvänsä kauden 2020 jälkeen.

IMG:llä oli kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa vuoteen 2033 asti ulottuva megasopimus rallicrossin MM-sarjan promoottorin tehtävistä. IMG oli merkittävässä roolissa, kun rallicross sai historian ensimmäisen MM-sarjansa kaudella 2014. Aiemmin lajin ehdottomana ykkössarjana toimi pitkään EM-sarja. Vuodesta 2014 lähtien EM-sarjaa on ajettu yhdessä MM-sarjan kanssa, samoina viikonloppuina ja samoilla radoilla, mutta tilanne saattaa muuttua vuonna 2022.

Vielä tänä vuonna MM- ja EM-sarja tulevat kulkemaan yhdessä “käsi kädessä” ja uuden promoottorin komennossa, mutta vuodesta 2022 eteenpäin on FIA:lla parhaillaan käynnissä EM-sarjalle oman promoottorin haku. Rallye-Magazinen mukaan tuo promoottori voi olla myös WRC Promoter GmbH, jonka tavoitteena yhdessä FIA:n kanssa olisi päästä myös EM-sarjan osalta pidempään yhteistyöhön.

Rallicrossin MM- ja EM-sarjojen kilpailukalenterit julkistettiin joulukuussa. Suomessa ja Kouvolassa olisi tarkoitus ajaa kesäkuussa MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, mutta tämä vaatii vielä uuden promoottorin hyväksynnän. Kouvolaan on merkitty samalle viikonlopulle myös EM-sarjan Supercar-luokan kauden toinen osakilpailu.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit