Rallin naisten maailmanmestarin tytär äitinsä jalanjäljillä – “Väittää ettei jännitä”

6.5.2022 / 11:00
Suvi Jyrkiäinen ja Suvin äidin ralliuralta tuttu Mazda 323 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi lauantaina Salon seudulla ajettavan Rengas Turku Rallin mielenkiintoisimmista kilpailijapareista löytyy autosta numero yhdeksän.

Suvi Jyrkiäisen, 21, nimi on tullut viime vuosina tutuksi autourheilua seuraavalle yleisölle rata-autoilun puolella, missä hämeenlinnalainen on kilpaillut SM-sarjassa V1600-luokassa, sekä BMW Xtreme -luokassa. Koska Jyrkiäisen äiti on Minna Sillankorva, moninkertainen rallin Suomen mestari ja naisten vuoden 1991 maailmanmestari, on moni pohtinut sitä, että vaihtaisiko Jyrkiäinen jossain vaiheessa lajia ja siirtyisi rallin pariin.

Nyt nuo pohdinnat voi lopettaa, sillä Jyrkiäinen kilpailee lauantaina Salon seudulla ajettavassa Rengas Turku Rallissa ensimmäisen nuottikilpailunsa ja tarkoituksena on ajaa tänä vuonna myös rallin SM-sarjaa SM5-luokassa. Varmaa on tässä kohtaa ainakin se, että Jyrkiäinen nähdään Rengas Turku Rallin jälkeen viikon päästä Turussa ajettavassa SM-sarjan kesäkauden avauksessa, mutta lisääkin saattaa olla luvassa.

– Voi olla, että muitakin SM-ralleja ajetaan vielä tänä vuonna. Ratakilpailujen osalta ei ole mitään suunnitelmia, ralli on nyt se mihin keskitytään, Jyrkiäinen vahvisti UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Jyrkiäinen saa alleen tämän vuoden kilpailuihin Sami Kiviojan johtaman Co-Motorsport-tiimin V1600-luokan Ford Fiestan. Tiimissä tänä vuonna rallin SM-sarjaa ovat kiertäneet Ville Hautamäki, Jere Pensas, Aatu Hakalehto, sekä talvikaudella kahteen SM-ralliin startannut rallicross-tähti Niclas Grönholm. Jyrkiäinen on tiimivalintaansa äärimmäisen tyytyväinen.

– Mietittiin, että mikä olisi hyvä kuvio ja tämä vaikutti heti hyvältä vaihtoehdolta. Fiesta on hyvä auto ja tiimi on hyvä, löytyy paljon kokemusta. Talvella ajoin piikkipyörillä Saukkolassa yhden testipäivän ja nyt yhden päivän Pohjanmaalla soralla. Ne oli ensimmäiset metrit soralla minulle, Jyrkiäinen taustoittaa valmistautumisprosessiaan tulevaa Rengas Turku Rallia varten.

Jyrkiäinen on osallistunut aiemmin yhteen ralliin, Porvoossa reilut pari vuotta sitten ajettuun talvikilpailuun, mutta silloin matkaa tehtiin ilman nuotteja. Kun vertailuun laitetaan rata-autoilu ja ralli kuljettajan vinkkelistä katsottuna, niin Jyrkiäinen nostaa esiin juuri nuotit.

– Tietysti nuotti tulee rallissa mukaan uutena kuviona, kun siinä onkin vieressä joku ketä pitäisi kuunnella. Radalla kun on ajanut samat mutkat satoja kertoja ja rallissa taas on muuttuvia tekijöitä enemmän, Jyrkiäinen kuvailee.

Vaikka Jyrkiäisen ensiaskeleet autourheilun parissa tapahtuikin rata-autoilun puolella, on ralli ollut aina se laji, minkä pariin hän joskus vielä haluaisi päätyä.

– 15-vuotiaana kun aloitin ja ei ollut mitään karting-taustaa, niin ajattelin, että haetaan ensin tuntumaa radalta ja opetellaan auton käsittelyä, radalla kun on enemmän tilaa virheille. Aina olen kuitenkin halunnut rallia ajaa, se on aina ollut haaveena, Jyrkiäinen myöntää.

 

Suvi Jyrkiäinen ja Antony Warmbold kilpailevat Rengas Turku Rallissa numerolla yhdeksän (Kuva: Vesa Rauhala).

 

 

“Ei kauheasti tykkää istua muiden kyydissä”

Eikä tuo haave ole todellakaan mikään suuri yllätys, onhan ralli ollut Jyrkiäisen perheessä aina vahvasti läsnä, vaikka Minna Sillankorvan vuonna 2000 syntynyt tytär ei äitinsä 80- ja 90-luvun rallivuosia ollutkaan todistamassa. Äiti tottakai seuraa tyttärensä uraa autourheilussa tarkasti, mutta Jyrkiäisen mukaan tyttären kilpailujen seuraaminen ei ole äidille kuitenkaan mitään “kynsien purentaa”.

– Väittää ainakin, ettei jännitä. Ennemmin se sanoo, että häntä ärsyttää, jos ajan liian hiljaa, Jyrkiäinen naurahtaa.

Jyrkiäisen mukaan äiti ei ole vielä tyttärensä kyydissä ralliautossa istunut, eikä todennäköisesti tule koskaan istumaankaan.

– Se ei kauheasti tykkää istua muiden kyydissä. Eikä ole stressannut (minun ajamisia) aiemmin. En tiedä nyt sitten, kun vaihdetaan ralliin, että jos se tuo lisäjännitystä, Jyrkiäinen hymyilee.

Achim Warmbold muistetaan 80- ja 90-luvulta niin rallikuljettajana, kuin myös Mazdan rallitiimin päällikkönä. Mazdan tiimissä suomalaisista kilpailivat aikoinaan Timo Salonen, Hannu Mikkola, Tommi Mäkinen, sekä Sillankorva. Achimin poika Antony Warmbold puolestaan starttasi 2000-luvun alkupuolella 46 MM-ralliin. Nyt Warmboldin ja Sillankorvan perheiden polut kohtaavat jälleen, kun Antony hyppää Jyrkiäisen kyytiin kartanlukijaksi.

– Se kuvio tuli hieman sattumalta. Antony on asunut Monacossa tosi kauan ja hänellä on suomalainen vaimo. Viime vuonna he sitten muuttivat Suomeen. Tuli sitten tämä aihe puheeksi ja kysyttiin, että lähdetkö kartturiksi, niin Antony ensin, että oletteko tosissanne, Jyrkiäinen muistelee “sopimusneuvotteluja”.

Kaksikon käyttämä nuottikieli tulee olemaan englanti. Jyrkiäisen mukaan tämä ei ole kuitenkaan lopullinen linjaus tulevaisuuden osalta, vaan tässä kohtaa tilanteen sanelema pakko, Warmbold kun ei kuljettajan kotikieltä puhu. Lauantaina ajettavan Rengas Turku Rallin osalta Jyrkiäisellä ei ole mitään tulostavoitetta, vaan tärkeintä olisi päästä maaliin ja ennen kaikkea pitää hauskaa.

Kun tulevaisuutta rallin osalta puntaroidaan hieman pidemmälle, tässä kohtaa viiden vuoden päähän, ei Jyrkiäinen halua miettiä tulevaisuuttaan lajin parissa äitinsä jalanjäljissä esimerkiksi rallin MM-sarjaan asti.

– Toivotaan, että olen saanut ajaa paljon hyviä kisoja ja saanut paljon hyviä muistoja, sekä oppinut rallin kuvioita enemmän, Jyrkiäinen avasi oman “kristallipallonsa” näkymiä.

Rengas Turku Ralli ajetaan Salon seudulla lauantaina ja ohjelmassa on neljän erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan reilut 43 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Kohti kesäkautta! Rengas Turku Rallissa hyvätasoinen ja mielenkiintoinen kattaus


Facebook kommentit