Rallin ruotsalainen huippulupaus suomalaiseen manageritalliin

9.3.2016 / 06:31
Emil Bergkvist Ruotsin MM-rallissa viime helmikuussa (Kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallin junioreiden Euroopan mestaruuden ja kaudella 2014 Opel Adam Cupin voittanut ruotsalainen 21-vuotias Emil Bergkvist on solminut pitkäaikaisen managerointisopimuksen suomalaisen V&V Sport Management managerointiyhtiön kanssa. Yhtiön managerikaksikkona toimii rallin vuoden 1981 maailmanmestarin Ari Vatasen poika Kim Vatanen, sekä Atte Varsta.

Emil Bergkvistia pidetään yhtenä rallimaailman tämän hetken suurimmista tulevaisuuden lupauksista. Bergkvist on ajanut urallaan reilut 90 rallia ja voittoprosentti on komea 50. Helmikuussa Bergkvist osallistui ensimmäistä kertaa MM-ralliin WRC 2-luokan kalustolla, kun hän ajoi kotirallissaan Ruotsissa seitsemänneksi. Suoritus oli siinäkin mielessä kova, että sekä Bergkvist, että kartanlukija Joakim Sjöberg olivat kuumesairaana rallin aikana.

– Tuntuu mahtavalta olla osa V&V Sport Managementin kuljettajakaartia. Kim ja Atte manageroivat lajin suuria nimiä ja on uskomatonta, että olen nyt osa sitä joukkoa. Tämä askel on välttämätöntä urallani, kun tähtään rallimaailman huipulle. Odotan tulevaa kautta ja yhteistyötä V&V:n kanssa suurella innolla, Bergkvist hehkuttaa tiedotteessa.

Bergkvistin ja Sjöbergin tavoitteena on kaudella 2016 ajaa MM-sarjassa WRC 2-luokkaa Citroen DS3 R5-autolla.

– Olemme jo joitakin vuosia seuranneet Emilin ajoa. On sanomattakin selvää, että Emil on rallimaailman yksi kirkkaimmista tulevaisuuden tähdistä. Hänen nopeutensa, kilpailuvarmuus ja asenne kehittyä yhä paremmaksi on sellainen yhdistelmä, jota harvoin näkee yhdessä ja samassa persoonassa. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme aloittaa yhteistyön Emilin ja Joakimin kanssa. Odotamme yhteiseltä tulevaisuudelta paljon, Vatanen kommentoi.

V&V Sport Management on autourheilun huipputasolle keskittyvä managerointiyhtiö, jonka nimessä kaksi V:tä tulevat managerikaksikon sukunimistä Vatanen ja Varsta. Yhtiö on vuosien varrella työskennellyt useiden huipputason ralli- ja rallicrosskuljettajien kanssa, kuten rallin kolminkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin, Hyundailla ajavan Hayden Paddonin, Citroen-kuljettaja Craig Breenin, sekä rallicrossin MM-sarjassa ajavan Toomas Heikkisen kanssa.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: V&V Sport Managementin tiedote


Facebook kommentit