Rallin SM-sarja hehkutti lähestyvää kauden avausta, Rovanperältä innostunut reaktio

6.11.2023 / 11:05
Kalle Rovanperä Killerin raviradalla maaliskuussa (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kilpailukausi 2024 käynnistyy tammikuussa ajettavalla Riihimäki Rallilla.

Rallin SM-sarjassa puhaltavat ensi vuonna kilpailukalenterin osalta uudet tuulet, kun perinteinen kauden avaus Rovaniemellä, Tunturiralli, ajetaan ensi vuonna vasta helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kauden ensimmäiset SM-pisteet ovat jaossa Riihimäellä 12.-13. tammikuuta ja viime viikonloppuna rallin SM-sarja innostuikin hehkuttamaan sosiaalisen median kanavillaan, että SM-avaukseen Riihimäellä on aikaa 69 päivää.

Kyseinen numerovalinta tässä kohtaa oli tarkkaan mietitty, sillä rallin kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä kilpailee MM-sarjassa numerolla 69 ja kun SM-sarjan hehkutuksessa kuvavalintana oli vielä Rovanperä ja Toyota Starlet Jyväskylän SM-rallissa viime keväänä, innostui Rovanperä pohtimaan mahdollisuuttaan kilpailla Riihimäellä tammikuussa.

– Pitäiskin ajaa Starletilla taas pitkästä aikaa, Rovanperä kirjoitti viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) ja sai monet rallifanit innostumaan jo pelkästä ajatuksesta.

Rovanperä osallistui maaliskuussa Jyväskylän SM-ralliin Toyota Starletilla, mutta rallimaailman ykkösnimi ei ajanut kelloa vastaan, vaan etuautona ennen SM-sarjan varsinaisia kilpailijoita. Rovanperän taival päättyi kuitenkin jo lauantain aamupäivän lenkille tekniikkamurheiden seurauksena. Rovanperän osallistuminen Riihimäki Ralliin olisi siinäkin mielessä hienoa, että koskaan aiemmin ei Rovanperää olla nähty ralliauton ratissa näin lähellä pääkaupunkiseutua.

Rallin MM-sarjan avaus Ranskan Alpeilla on ohjelmassa 25.-28. tammikuuta. Sitä ennen Rovanperä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa kilpailevat vielä kuluvan kauden viimeisessä MM-rallissa Japanissa 16.-19. marraskuuta. Rovanperän ja Halttusen toinen maailmanmestaruus on ehdokkaana vuoden Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi ja kaksikkoa voi äänestää Urheilugaalan sivuilla 30. marraskuuta asti. Sykähdyttävin urheiluhetki palkitaan Urheilugaalassa 11. tammikuuta.

Rallin SM-sarjan kilpailukalenteri 2024

12.-13.01. Riihimäki
02.-03.02. Rovaniemi
08.-09.03. Tuuri
24.-25.05. Turku
14.-15.06. Seinäjoki
23.-24.08. Lahti
04.-05.10. Kitee

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Rallin SM-sarjassa kausi 2024 käynnistyy Riihimäen osakilpailulla tammikuussa


Facebook kommentit