Rallin SM-sarja uudistuu: seitsemän osakilpailua ja pistelaskuun muutos

15.11.2016 / 12:44
SM1-luokan Suomen mestarin Juha Salon tyylinäyte Turun SM-rallissa viime kesänä (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan ensi kauden kilpailukalenteri julkaistiin aiemmin marraskuussa ja tiistaina AKK Sports tiedotti sarjan uudistuneista säännöistä. Merkittävimmät muutokset koskevat osakilpailujen määrää, sekä pistelaskua.

Rallin SM-sarjan tiedotteen mukaan sarja nousi vuonna 2016 kilpailijamääriltään Suomen suosituimmaksi rallisarjaksi ja kun kilpailijamääriä peilataan aiempiin vuosiin, niin tilanne on näiltä osin positiivisin lähes vuosikymmeneen. Tiedotteen mukaan sarjan pitkäjänteinen ja maltillinen kehittäminen on tuottanut tulosta ja saanut kilpailijoilta selkeästi positiivisen vastaanoton.

Ensi kaudeksi tehtävät sääntömuutokset keskittyvät tiedotteen mukaan ennen kaikkea korostamaan sarjan urheilullista puolta. Kun aiemmin rallin SM-sarjassa ajettiin kuusi osakilpailua, niin vuonna 2017 osakilpailuja ajetaan seitsemän. Kilpailijan lopullisiin pisteisiin seitsemästä SM-rallista lasketaan mukaan viisi parasta tulosta, sekä finaalikilpailun pisteet.

Tiimien välisen Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Hannu’s Rally Team toimii tulevalla kaudella sarjan yhteistyökumppanina tarjoten mahdollisuuden sarjaan osallistuville kilpailijoille myydä tuulilasin yläreunassa olevan mainospaikan itse haluamallaan tavalla. Aiemmin kyseinen mainospaikka on kuulunut kaikin oikeuksin sarjan järjestäjälle.

Lähtöjärjestys tulee pysymään myös kaudella 2017 kiertävänä, mutta niin, että nelivetoiset kilpailijat starttaavat erikoiskokeille ensimmäisenä kauden kolmessa talvikilpailussa (Rovaniemi, Mikkeli ja Kuopio), sekä kauden päättävässä osakilpailussa (Tampere) ja kaksivetoiset pääsevät ensimmäisenä reitille kolmessa ensimmäisessä kesäkilpailussa (Riihimäki, Kouvola ja Uusikaupunki).

Rallin SM-sarja käynnistyy tammikuussa perinteiseen tyyliin Rovaniemen ympäristössä ajettavalla Arctic Lapland Rallylla, tuttavallisemmin Tunturi-rallilla, ja vuoden 2017 viimeiset SM-pisteet jaetaan syyskuun lopulla Tampereella.

Rallin SM-sarja kaudella 2017

Rovaniemi 26-28.1. (Arctic Lapland Rally)
Mikkeli 17-18.2. (SM Vaakuna-ralli)
Kuopio 10-11.3. (Tahko SM-ralli)
Riihimäki 19-20.5. (Riihimäki-ralli)
Kouvola 9-10.6. (SM O.K Auto -ralli)
Uusikaupunki 8-9.9. (Uusikaupunki-ralli)
Tampere 29-30.9. (Lake City Rally)

Lue myös! Rallin SM-sarjan säännöt 2017 (pdf / rallism.fi)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit