Rallin SM-sarjan kärkinimi tutustui Korsikan tiestöön – “Nuottia puolet enemmän kuin Suomessa”

9.4.2018 / 08:27
Eerik Pietarinen Joensuun SM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Tomi Hänninen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan ylivoimainen pistejohtaja Eerik Pietarinen vieraili viime viikolla Korsikan saarella Ranskassa tutustumassa legendaarisen MM-rallin tiestöön.

Eerik Pietarinen, 24, kilpailee tänä vuonna Toni Gardemeisterin johtamassa TGS Worldwide -tiimissä ja talvikausi rallin SM-sarjassa toi tuusulalaiselle kolmesta ajetusta osakilpailusta kaksi voittoa, sekä yhden kolmossijan. SM1-luokassa Pietarisen johto pisteissä toisena olevaan Marko Mäntyyn nähden on jo 36 pistettä.

Viime viikolla Pietarinen kävi tutustumassa Korsikan MM-rallin aikaan tämän legendaarisen kilpailun tiestöön tehden myös nuotitusta tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Täällä on kyllä huimia teitä ja heti niiden reunoilla on isot pudotukset alaspäin. Suoraa ei tarvitse paljoa ajella, vaan tie kääntyy koko ajan ja mutkaa riittää mutkan perään. Nuottia tulee puolet enemmän kuin Suomen teillä, mutta toisaalta taas vauhti on täällä hitaampi eli kyllä siinä pitäisi rytmissä pysyä, Pietarinen sanoo tiedotteessaan.

Pietarinen on urallaan osallistunut Suomen MM-ralliin vuosina 2013, 2015, sekä 2016, mutta kokemukset ulkomailla ajettavista MM-ralleista vielä puuttuu.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa toukokuussa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit