MOTORSPORT

Rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa poikkeuksellisen paljon asfalttiteitä

Rallin SM-sarjan kesäkausi avataan Liedon SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kyseessä on rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, talvikaudella SM-pisteistä kun taisteltiin tammikuussa Rovaniemellä ja helmikuussa Kouvolassa. Rallin SM-sarjan kesäkauden avaava Liedon SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli tiedotti keskiviikkona tulevan kilpailun kuvioista. Kaksipäiväinen kilpailu 28.-29. toukokuuta pitää sisällään 13 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 102 kilometriä.

Poikkeuksellisen Liedon SM-rallin kilpailureitistä tekee se, että perjantain kaikki kolme erikoiskoetta, noin 23,3 kilometriä, ajetaan asfalttiteillä. Kuten tunnettua on, niin Suomessa asfalttiteiden osuus rallireiteistä rajoittuu yleensä lähinnä vain yleisöerikoiskokeisiin. Liedon SM-rallissa myös kilpailun päättävä 13. erikoiskoe (1,93 kilometriä) ajetaan asfaltilla. Lauantain muut erikoiskokeet (78,33 kilometriä) ajetaan sorateillä.

Kilpailukeskus tulee sijaitsemaan Liedon Avantissa ja erikoiskokeita ajetaan seitsemän eri kunnan alueella: Liedossa, Maskussa, Nousiaisissa, Paimiossa, Ruskossa, Salossa, sekä Sauvossa. Kilpailun reitti julkistetaan viikolla 18. Tämän hetkisen tilanteen mukaan koronarajoitusten takia yleisöllä ei ole pääsyä erikoiskokeille, mutta lähempänä kilpailua, mikäli tilanne muuttuu, tiedotteen mukaan ohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan.

– Harmi yleisön kannalta, mutta toteutamme parhaan mahdollisen rallin rajoitusten puitteissa. Korvaamme yleisökokemuksen erikoiskokeiden varsilta mahdollisimman kattavalla live-tuotannolla YouTuben puolella, Liedon SM-rallin kilpailunjohtaja Mika Hurula kommentoi tiedotteessa.

Lauantaina kilpailijoille on luvassa niin perinteisiä klassikkopätkiä, kuin myös täysin uusia erikoiskokeita. Reitti on toisen ajopäivän osalta jaettu kolmeen lenkkiin, eli lauantaina huoltotaukoja on luvassa kaksi kappaletta. Juniorit ja nuoret taistelevat SM-pisteistä Liedon SM-rallissa lauantain kymmenellä erikoiskokeella.

 

 

Lue myös! Rallin SM-sarjan pistetilanteet talvikauden jälkeen

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com