Rallin SM-sarjassa kausi 2024 käynnistyy Riihimäen osakilpailulla tammikuussa

25.9.2023 / 18:15
Emil Lindholm Riihimäen SM-rallissa helmikuussa 2022 (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensi vuonna rallin SM-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua. Kausi käynnistyy tammikuun puolivälissä Riihimäen osakilpailulla.

Rallin SM-sarjan kuluvan kauden mestaruus- ja mitaliratkaisut nähdään tulevana viikonloppuna Kokkolassa, mutta uuden kauden alkuunkaan ei ole aikaa enää kuin reilut kolme kuukautta. Siinä missä rallin SM-sarjan kauden avauspisteet on yleensä totuttu jakamaan Rovaniemellä legendaarisen Tunturirallin puitteissa, käynnistyy SM-sarja ensi vuonna Riihimäen osakilpailulla.

– Riihimäki Ralli on yksi kansallisen ralliautoilumme tapahtumaikoneista. On hienoa, että rallimme ajankohta palaa perinteiseen ajankohtaan Loppiaisen tienoille. Muistan, kun pikkupoikana olin seuraamassa rallin lähtöä Riihimäen vanhalla torilla kuuden aikaan lauantai-iltana. Autoja oli paljon, täysi määrä 180, pakkanen oli kireä ja lähtöseremoniat kestivät reilut kolme tuntia, Riihimäen SM-rallin markkinoinnista vastaava Jani Salomaa muistelee tiedotteessa.

Riihimäen lisäksi rallin SM-sarjassa talvikaudella kilpaillaan ensi vuonna Tunturirallissa, sekä Tuurissa. Kesäkaudella SM-pisteitä jaetaan Turun, Seinäjoen, Lahden, sekä kauden päättävän Kiteen SM-ralleissa. Edellisen kerran Riihimäellä ajettiin rallin SM-sarjan osakilpailu helmikuussa 2022.

– Järjestelyt ovat lähteneet hyvin käyntiin. Reittipohja ja rallin aikataululuonnos ovat valmiina. Perjantaina (12.1.) kilpailijat tutustuvat reittiin. Kilpailu starttaa liikkeelle lauantaina (13.1.) yksipäiväisenä tapahtumana. Lähtö ja maali sijaitsevat Riihimäellä, jossa kilpailijat käyvät päivän aikana kahdesti huollossa. Riihimäki Rallit ovat olleet yleisömenestyksiä. Odotamme myös ensi vuonna penkalle paljon katsojia, Salomaa ennakoi.

Kuluvan kauden viimeinen SM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna Kokkolassa, joka ei ole siis mukana ensi vuoden SM-sarjan kilpailukalenterissa.

Rallin SM-sarjan kilpailukalenteri 2024

12.-13.01. Riihimäki
02.-03.02. Rovaniemi
08.-09.03. Tuuri
24.-25.05. Turku
14.-15.06. Seinäjoki
23.-24.08. Lahti
04.-05.10. Kitee

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Merkittävä aikakausi rallin SM-sarjassa päättyy Kokkolassa – “Aika jäädä sivuun”

Roope Korhonen kovin tavoittein Kokkolaan – “Lahdessa nähtiin, että vauhti riittää”


Facebook kommentit