Rallisprint-kausi jatkuu Marttilassa – voittaako Erkka Korpiaho Tomi Hallian?

24.1.2017 / 17:38
Erkka Korpiaho on rakentanut mailleen vauhdikkaan rallisprint-radan, jossa ajetaan nyt kisaa kolmatta kertaa. Parkkialueet ovat aivan radan vieressä ja katselualueet avaria.

[ A- ] / [ A+ ]

Salon Urheiluautoilijat ry järjestää rallisprint-kilpailun Erkka Korpiahon maille rakennetulla radalla ensi sunnuntaina. Jo kolmannen kerran järjestettävä kilpailu keräsi varsin mukavan määrän kuljettajia. 

Marttilassa nähdään yhteensä 110 kilpailijaa. Toista kertaa mukana olevat Crosskartit saapuvat paikalle 32 auton voimin ja sprintin luokkiin osallistuu 78 kuljettajaa.

Finnish Crosskart Challengen kauden avaus Marttilassa

Crosskartit ovat todellinen väriläiskä suomalaisessa autourheilussa. Lajin pienimmän Mini- luokan autoja voivat ajaa jo 6-vuotiaat. Kokemuksen ja ikävuosien kartuttua siirrytään 85-ja 125-kuutioisten kautta Xtrem-luokan 750-kuutioisiin ohjuksiin, jotka pesevät rallicross-radoilla rallicrossin huippukaluston. Väliin mahtuu myös 250-kuutioiset, jotka eivät ole saaneet maassamme jalansijaa.

Ruotsissa laji on saanut valtavan suosion niin kuljettajien kuin yleisön keskuudessa. Sunnuntain kilpailuun on ilmoittautunut 25 ison luokan kilpailijaa. Mukana on myös neljä kuljettajaa Virosta.

Kotikilpailu sai seudun harrastajat liikkeelle

Rallisprintin luokkiin osallistuu niin rallin harrastajia kuin varsinaisesti sprinttiin erikoistuneita kuljettajia. Lähtöluettelosta löytyy rallisprintin 6-kertainen Suomen mestari Tomi Hallia, joka tuo viivalle Mitsubishi Lancer Evo 6:n. Pitkän linjan autourheilija Sakari Vierimaa on ilmoittautunut mukaan Ford Focus WRC:llä, tosin Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli tekee pienen epävarmuuden Sakun osallistumiseen kyseisellä autolla.

Samalla autolla kilpaillaan vielä lauantaina Rovaniemellä. Jos auto on ehjä, niin näemme Marttilassa todella rajua etenemistä.

Salolaisvärit ovat vahvasti mukana. Niinin ralliperhe on matkassa neljän kuljettajan voimin, F-rallisarjan pronssimitalimies Markus Hellström, sprinttejä ahkerasti urakoiva Lasse Hiihtola, Anssi Rauhala, Pentti Porko ja Jesse Venho ovat mukana kotikilpailussa. Todellista kotikenttäetua nauttii kilpailun isäntä itse eli Erkka Korpiaho on mukana Mitsullaan.

Kaikki pääsevät tutustumaan rataan, joten etu jää melko pieneksi. Toki Korpiaho on yksi vahvimmista voittajaehdokkaista, hän oli viime talven voittaja. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat mm. Paimion Samuli Nevä, marttilalaiset Sami Valme ja Porschella kisaava Heikki Kaskinen.

Erkka Korpiaho Racing Circuitilla tapahtuu heti sunnuntai-aamulla eli katsastukset ja rataan tutustuminen alkaa jo klo 8.00 ja ensimmäinen auto starttaa kilpailuun klo 11.00. Autoja lähetetään reitille puolen minuutin välein ja kisa päättyy ennen iltapimeää. Luvassa on siis todellinen talvirieha autourheilun ystäville.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lähde: SaloUA:n tiedote


Facebook kommentit