Rallisprint-mestari Tukiainen fiilisteli Saarenmaalla luokkakakkoseksi

16.10.2018 / 09:06
Tomi Tukiaisen tyylinäyte Saarenmaa Rallissa viime viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Perinteinen Saarenmaa Ralli ajettiin viime viikonloppuna Virossa. Mukana nähtiin myös tänä vuonna runsaasti suomalaiskilpailijoita, kuten muun muassa Tomi Tukiainen, tämän vuoden rallisprintin nelivetoluokan Suomen mestari.

Tomi Tukiainen, 45, on ollut tuttu näky Saarenmaa Rallissa jo usean vuoden ajan. Viime vuotiseen tyyliin Tukiainen kilpaili myös tämänvuotisessa kilpailussa Skoda Fabia R5 -autolla. Vuosi sitten tuloksena oli yleiskilpailun neljäs sija ja nyt CV:hen kirjattiin viides sija, sekä oman luokan (EMV3) kakkossija. Tukiainen hävisi luokkavoittoon ajaneelle Ken Tornille minuutin ja 20 sekuntia.

Torn, Suomen MM-rallissa heinäkuussa WRC3- ja JWRC-luokat voittanut virolaiskuljettaja, kilpaili nyt ensimmäistä kertaa R5-luokan kalustolla. Tornin käytössä ollut Markko Märtinin tiimin Ford Fiesta R5 -auto oli sama, millä Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelman Hiroki Arai on viime ja tällä kaudella kilpaillut. Saarenmaa Rallin yleiskilpailun ylivoimaiseen voittoon ajoi Georg Gross Ford Fiesta WRC -autolla.

Saarenmaa Ralli oli Viron rallisarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin soralla yhteensä reilut 131 ek-kilometriä. Muista suomalaisista EMV8-luokassa Mika Rantasalo sijoittui toiseksi ja EM4-luokassa Timo Pulkkinen taituroi Subarullaan myös kakkossijan.

Tukiainen osallistui tänä vuonna rallin SM-sarjaan ja ajoi siinä viisi osakilpailua, parhaana sijoituksenaan Tunturirallin kuudes sija tammikuussa. Myös rallisprintin SM-sarjassa Tukinen nähtiin mukana, 17 vuoden tauon jälkeen, ja tuloksena oli komea nelivetoluokan Suomen mestaruus. Tukiaisen ei alunperin ollut tarkoitus edes ajaa koko SM-sarjaa läpi.

– Kauden ensimmäiseen kilpailuun Ruuhimäkeen lähdin kokeilemaan autoa, kun tie on hieno ja kilpailu ajettiin kodin lähellä. Ruuhimäessä tuli menestystä ja niin päätin ajaa talvikauden toisen kilpailun Rovaniemellä. Sen kilpailun onnistuin voittamaan ja sitten ryhdyttiinkin miettimään koko kauden ajamista, Tukiainen taustoitti aiemmin syyskuussa rallisprintin SM-sarjan tiedotteessa.

Tukiainen on kilpaillut pari viimeistä kautta Printsport Racingin kalustolla. Lievestuoreen suunnalle lähtikin kiitokset rallisprintin Suomen mestaruuden ratkettua kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

– Printsportin Eero Räikkönen tuli hienosti projektiin mukaan ja auttoi suuresti, jotta saimme Skodan sopivaksi asfaltille. Asfaltillakin vauhti oli hyvää ja niin oli selvää, että ajan myös Leppävirran kilpailun. Onhan se hienoa, että pystyin urallani vielä voittamaan Suomen mestaruuden, aina iloinen Tukiainen hehkutti.

Lue myös! Tomi Tukiainen rallisprintin Suomen mestari – “Olin eräällä tavalla pakkoraossa” (19.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit