Rallisprint tärkeässä roolissa Lapin uran alkuvaiheessa – “Sain hyvää kokemusta ralliautoista”

25.9.2018 / 14:14
Esapekka Lappi Turkin MM-rallissa tänä vuonna (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisissa autourheilupiireissä alettiin vuonna 2008 kiinnittämään huomiota nuoreen, 16-vuotiaaseen Esapekka Lappiin. Kartingin lopettanut Lappi ajoi tuolloin rallisprintin nuorten luokassa Honda Civicillään 21 kilpailua ja voitti niistä jokaisen.

Rallin MM-sarjassa Toyotan tehdastallissa kilpaileva pieksämäkeläinen Esapekka Lappi aloitti kilpaa ajamisen jo lapsena.

– Ajoin kartingia kymmenkunta vuotta ja aloitin ajamisen viisivuotiaana, Lappi muistelee.

Kartingissa tuli menestystä, kun vuonna 2007 Lappi voitti ICA-luokan Suomen mestaruuden.

– Siinä vaiheessa tavoitteena oli päästä ajamaan ensin kartingia ulkomaille ja sen jälkeen pienempien formulaluokkien kautta Formula Ykkösiin. Ongelmaksi tuli rahoituksen puute, emme saaneet rahoitusta ulkomaille lähtemiseen. Kartingin ajaminen loppui siihen.

Lapin ura autourheilussa ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan ratkaisu löytyi kodin autotallista.

– Innostuin ja kiinnostuin jo pienempänä myös rallista, sillä isäni ajoi rallia ja samoin veljeni. Olin jo karting-urani aikana ajanut ralliautolla jääradalla.

16-vuotiaana ei päässyt ajamaan rallia tuohon aikaan, mutta rallisprintin nuorten luokkaan puolestaan pääsi mukaan.

– Rallisprintistä tuli hyvä ratkaisu ajouran jatkamiseen. Oli hienoa, että jo 16-vuotiaana pääsin ajamaan sprinttejä. Kilpailuja oli paljon tarjolla ja toisaalta sprintissä ajaminen oli myös edullista.

Lappi ajoi rallisprintin asfalttisarjaa (Future Cup), sekä kansallisia kilpailuita. Future Cupissa hän voitti vuonna 2008 nuorten luokan mestaruuden.

– Muistaakseni ajoin tuolloin vain yhden SM-osakilpailun Huittisissa.

Mutta juuri vuosi 2008 muistetaan Lapin huimana näytön vuotena, kun 21 kilpailua toi 21 voittoa. Tämän paremmin siirtyminen kartingista isojen autojen puolelle ei olisi voinut alkaa. Lappi sanoo saaneensa rallisprintistä hyvän pohjan ralliuralleen.

– Sprinttien ajamisella oli suuri merkitys, koska ralleja en vielä ikäni puolesta päässyt ajamaan. Sprinteistä sain hyvää kokemusta ralliautoista, opin auton käsittelyä, sekä jousituksen ja alustan säätämistä. Sain sprinteistä myös paljon oppia kilpailemiseen. Rallisprintin hyvä puoli on, että rataan voi tutustua pyörällä ennakkoon niin monta kertaa kuin haluaa. Siinä oppii hakemaan ajolinjoja. Ja sitten itse kilpailussa pitää heti painaa kaasu pohjaan ja ajaa niin kovaa kuin osaa. Rallisprint opettaa olemaan hereillä, lajissa ei voi yhtään hakea tuntumaa ja jäädä ihmettelemään, Lappi kuvailee.

Rallisprintistä Lappi siirtyi monta arvokasta oppia saaneena ralliin vuonna 2009. Nyt hän on yksi rallin MM-sarjan nopeimmista kuljettajista.

– Hyvät muistot minulle jäi rallisprintistä. Sprinttien ajaminen oli tärkeä juttu urallani, Lappi korostaa.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit