Rallisprintin SM-sarja jatkuu sunnuntaina Kauhajoen asfaltilla

25.5.2018 / 21:54
Juha Mäkelä Vihdin SM-rallisprintissä (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla sunnuntaina. SM-pisteistä kilpaillaan Kauhajoella, Aronkylän teollisuusalueella, missä kilpailijat pääsevat ajamaan 3,2 kilometriä pitkälla asvalttiradalla. Rata on samanlainen kuin aiempinakin vuosina.

Kauhajoen osakilpailu on siis rallisprintin SM-sarjan kauden neljäs ja toinen asfaltilla ajettava kilpailu. Toukokuun alussa ajettu Vihdin SM-osakilpailu näytti, että asvaltilla ajettaessa voittokamppailuun nousi aivan uusia kilpailijoita talven kahden lumella ajetun osakilpailun jälkeen.

Kauhajoen kilpailuun on ilmoittautunut 118 kilpailijaa ja mukana ovat kaikki Suomen nopeimmat rallisprint-kilpailijat. Kauhajoelle lähdettäessä nelivetoisten SM-sarjan pistekärjessä on Tomi Tukiainen. Tukiainen on ollut koko kauden ajan hyvässä vauhdissa. Edellisessä Vihdin osakilpailussa Tukiainen voitti Skoda Fabia R5 -autollaan ralliautoluokan. Tukiaisella on koossa 31 pistettä.

Toisena nelivetoisten SM-pisteissä on Janne Eronen. Myös hän kilpailee R5-luokan Skoda Fabialla. Erosella on koossa 29,5 pistettä. SM-pisteissä kolmantena on Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Tomi Hallia. Urallaan seitsemän rallisprintin SM-kultaa saavuttaneella Hallialla on 27 pistettä. Koko SM-kärkikolmikko on Kauhajoella hankkimassa lisää pisteitä. Kauhajoella on myös mukana edellisen SM-osakilpailun voittanut Jukka Tenho.

Kaksivetoisten SM-sarjaa johtaa Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type-R -autolla ajavalla Tiilikalla on kasassa 38,5 SM-pistettä. Toisena on Juha Mäkelä. Toyota Corolla GT:llä kilpailevalla Mäkelällä on SM-pisteitä 33,5. Kolmannen tilan jakavat kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti, sekä Paavo-Petteri Männistö. Toyota Starletilla kilpailevalla Lemmetillä ja Fiat X1/9:llä eli “murtoluku-Fiatilla” kilpailevalla Männistöllä on pisteitä 32,5.

Juniorien SM-osiota johtaa Mirko Kykkänen (Toyota MR2 / 34 p). Suomen Cupeissa V1600-luokan kärkipaikkaa pitää Jere Pensas (Renault Megane / 39 p) ja senioreissa Veini Kämppi(BMW M3 / 35p). Meiju Viitanen johtaa puolestaan naisten cupia (Citroen / Escort) 32 pisteellä ja Fiestan 1,6 -mallilla Oskari Heikkinen nuoria 37 pisteellä.

Rallisprintin SM-sarjassa pisteet jaetaan luokittain.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit