Rallisprintin SM-sarja tekee paluun Vihtiin yli 30 vuoden tauon jälkeen

3.5.2018 / 16:39
Juha Kankkunen Nummelan SM-rallisprintissä vuonna 1982 (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarja jatkuu pienen tauon jälkeen tulevana sunnuntaina Vihdin Nummelassa ajettavalla osakilpailulla. SM-pisteistä kilpaillaan asfaltilla Nummelan keskustan kupeessa sijaitsevan Veikkoinkorven yritysalueella. Kaikki Suomen parhaimmat ja nopeimmat kuljettajat ovat mukana Vihdin SM-rallisprintissä.

Kaksivetoisissa Jari-Matti Tiilikka lähtee SM-sarjan kärkipaikalla tasapisteissä hallitsevan mestarin Mika Lemmetin kanssa. Etuvetoisella Honda Civicillä kilpaileva Tiilikka ja takavetoisella Toyota Starletilla kilpaileva Lemmetti ovat keränneet kauden kahdesta ensimmäisestä kilpailusta 27,5 pistettä. Kolmantena pisteissä on Paavo-Petteri Männistö. Fiat X1/9:lla ajavalla Männistöllä on pisteitä 24,5.

Nelivetoisissa Nummelaan, kauden ensimmäiseen asvalttikilpailuun, pistejohdossa saapuu viime vuonna rallin SM2-luokassa pronssille ajanut Janne Eronen. Erosen alla on R5-luokan nelivetoinen ja turboahdettu Skoda Fabia. Erosella on kauden kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen SM-pisteitä 22,5. Toisena, vain puoli pistettä Erosta perässä, on “Mr. Rallisprint” Tomi Hallia.

Hallia on saavuttanut urallaan rallisprintin SM -kultaa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010, 2011 ja 2017. Hallia kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla ja jahtaa tosissaan uran kahdeksatta Suomen mestaruutta. 22 pistettä keräsi kauden kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta myös Tomi Tukiainen. Rallin SM-sarjassakin kuluvalla kaudella hyvin ajanut Tukiainen kilpailee R5-luokan Skoda Fabialla.

Nummelan kilpailussa on myös viime ja toissa vuoden Vihdin kansallisen ralliprint-kilpailun voittaja Mika Myllylä. Hän ajaa väkivahvalla Mitsubishi Lancerilla.

Vihdin SM-rallisprintin ilmoittautumisaika päättyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kilpailussa on mukana reilut 100 kilpailijaa. Rallisprintin SM-osakilpailu on osa 50 vuotta täyttävän Vihdin Urheiluautoilijoiden juhlavuotta.

– Olemme iloisia siitä, että kaikki Suomen parhaimmat rallisprint-kilpailijat ovat mukana Vihdin osakilpailussa. Luvassa on kovatasoinen kilpailu pisteistä, Vihdin UA:n puheenjohtaja Mika Ahonen hehkuttaa.

Veikkoinkorvessa ajetaan rallisprintin SM-sarjapisteistä kahden ja puolen kilometrin pituisella vauhdikkaalla asvalttiradalla. Rallisprintin SM-sarja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981. Vihdin Urheiluautoilijat järjesti Nummelan lentokentällä SM-osakilpailun heti avauskaudella ja seuraavana vuonna Nummelassa ajettiin jälleen SM-pisteistä, mutta 1980-luvun alun jälkeen Vihdissä ei ole kilpailu rallisprintin SM-pisteistä. Näin ollen SM-sarja palaa Vihtiin yli 30 vuoden tauon jälkeen.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit