Rallisprintin SM-sarjan finaali Laihialla – Kenestä kaksivetoisten Suomen mestari?

12.10.2018 / 20:14
Jari-Matti Tiilikka lähtee Laihialle pistejohtajana (Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarja huipentuu lauantaina Laihialla ajettavaan kauden viimeiseen osakilpailuun, joka ajetaan täysin uudella, nopealla ja haastavalla reitillä.

Laihian kilpailuun kaksivetoisten SM-pistejohdossa lähtee Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type R -autolla kilpailevalla Tiilikalla on kasassa 57,5 pistettä. Toisena SM-pisteissä on hallitseva kaksivetoisten Suomen mestari, kotimaisemissaan kilpaileva Mika Lemmetti. Kesken kautta Toyota Starletin Ford Escort Cosworthiin vaihtaneella Lemmetillä on SM-pisteitä ennen kauden viimeistä kilpailua 54,5.

Kolmantena on Toyota Starletilla kilpaileva Marko Heikkilä, jolla on 49,5 SM-pistettä. Heikkilästä kahden pisteen päässä mitalitaistelussa vaanii Pasi Jalonen. Laihialla nähdään, kuka on rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari. Luvassa on taatusti vauhdikas ja jännittävä taistelu mestaruudesta.

Lauantaina on lisäksi vielä jaossa kaksi rallisprintin Suomi Cup -mestaruutta. Jere Pensas (V1600) ja Oskari Heikkinen (nuoret) varmistivat mestaruudet jo edellisessä osakilpailussa. Naisissa mestaruuteen on vielä mahdollisuudet kaksikolla Liisa Sutinen ja Meiju Viitanen. Lisäksi Riina Kykkäsellä, Sirpa Korvella ja Iina Kämpillä on mahdollisuus nousta sarjassa toiseksi. Eli tästä viisikosta löytyy lauantaina sarjan kärkikolmikko.

Senioreiden sarjajohdossa on Timo Malava, mutta hän ei voi lisätä pistesaldoaan Laihian osakilpailussa. Parhaat mahdollisuudet senioreiden mestaruuteen on siis Veini Kämpillä ja Tarmo Ollilalla. Jos heistä toinen lauantaina voittaa luokkansa, tarkoittaa se myös mestaruutta. Myös toinen sija luokassa riittää molemmilla mestaruuteen, jos joku muu kuin Kämppi tai Ollilla voittaa senioreiden kaksivetoluokan.

Kauden viimeiseen rallisprintin SM-osakilpailuun on ilmoittautunut 94 kilpailijaa.

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit