Rallisprintin talvi- ja asfalttikausi ohi – Leppävirralla sora lentää!

13.9.2018 / 21:30
Tomi Tukiainen Sastamalan SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen lauantaina Savossa ja Leppävirralla kauden viidennellä osakilpailulla. Laukaan ja Rovaniemen talviosakilpailuiden, sekä Vihdin ja Kauhajoen asvalttikilpailuiden jälkeen SM-pisteistä kilpaillaan nyt Mustinmäen 2,9 kilometrin pituisella soratiellä.

SM-sarjassa kilpaillaan kaksi- ja nelivetoisten Suomen mestaruuden lisäksi myös rallisprintin Suomen juniorimestaruudesta, sekä senioreiden, naisten, nuorten, sekä V1600-luokan Suomi Cup –mestaruuksista. Näiden lisäksi kilpailu on myös AKK:n Itä-Suomen alueen aluemestaruusosakilpailu.

Varikko ja kilpailutoimisto sijaitsevat Mustinmäen entisellä kyläkoululla. Yleisöä opastetaan saapumaan kilpailureitin varrelle joko Kurjalanrannantien kautta Mustinmäentielle ns. hautausmaan risteykseen tai vaihtoehtoisesti Hanhiahontien kautta vauhdikkaitten ässämutkien tuntumaan.

– Näiden kautta pääsee kätevästi reitin varrelle hyville pysäköinti- ja katselupaikoille. Näissä voi nauttia vauhdikkaiden ajolinjojen lisäksi myös kisakuulutuksesta ja hyvistä ravintolapalveluista, kilpailun ykkösjohtajan vastuuta tälläkin kerralla kantava Jari Tuhkanen opastaa.

Leppävirralla on mukana peräti 149 kilpailijaa. Mukana ovat jälleen Suomen nopeimmat rallisprint-kuljettajat. Mustinmäen radalla on mielenkiintoista nähdä, miten nelivetoisten reilussa pistejohdossa oleva Tomi Tukiainen pärjää R5-luokan Skoda Fabia -ralliautollaan tehokkaita rallisprintin erikoisautoilla kilpailevia vastaan yleiskilpailussa. Tukiaisen jälkeen SM-pisteissä toisena oleva Janne Eronen ajaa myös R5-luokan Skoda Fabialla taatusti kovaa kotikonnuillaan.

SM-pisteissä kolmantena on väkivahvaa Mitsubishi Lanceria käskyttävä, edellisen Kauhajoen SM-osakilpailun voittaja Toni Pehkonen, joka on taatusti Leppävirralla mukana voittokamppailussa. Rallisprintin seitsenkertainen Suomen mestari ja hallitseva mestari Tomi Hallia, sekä rallisprint-konkari ja vuoden 2000 Suomen mestari Jari Lamminsivu, ovat myös varmasti taistelemassa kilpailun voitosta.

Kaksivetoisissa kesätauon aikana koettiin mielenkiintoinen kalustovaihdos, kun hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti myi nopeaksi opettamansa Toyota Starletin. SM-pisteissä toisena oleva Lemmetti jahtaa Leppävirralla lisää pisteitä nyt BMW M3:n puikoissa. SM-sarjaa johtaa neljän osakilpailun jälkeen Jari-Matti Tiilikka ja kolmantena on Pasi Jalonen.

Lue myös! Rallisprintin SM-sarjan pistetilanteet 4/6 osakilpailua

Teksti: Rallisprintin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit