Rally Adriatico: Rovanperä taistelee sunnuntaina palkintosijoituksesta

13.5.2017 / 23:01
Kalle Rovanperä on Adriatico-rallissa lauantain jälkeen neljäntenä (Kuva: Campionato Italiano Rally).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä oli hyvässä vauhdissa Italian rallimestaruussarjan kauden ensimmäisessä soralla ajetussa osakilpailussa, Rally Adriaticossa. Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa lähtee kauden neljännen osakilpailun toiseen ajopäivään sijalta neljä ja eroa toiseen sijaan on vain 7,4 sekuntia.

Kalle Rovanperä ajoi lauantaina Rally Adriatico -kilpailun yhdeksästä erikoiskokeesta kahdeksan ensimmäistä yleiskilpailun kolmen parhaan joukossa, mutta viimeisen erikoiskokeen 23. sija pudotti nuoren suomalaiskuljettajan neljänneksi, kun ajamatta on vielä sunnuntain kuusi erikoiskoetta. Rovanperä taistelee tosissaan kauden ensimmäisestä palkintosijoituksesta Italiassa, sillä toiseen sijaan eroa on vain 7,4 sekuntia ja kolmas sijakin on ainoastaan 5,3 sekunnin päässä.

– Meillä oli koko päivän ihan hyvä kyyti päällä vaikka en saanutkaan ihan 100-prosenttista luottoa autoon. Ennen viimeistä erikoiskoetta olimme yleiskilpailussa sijalla kaksi, mutta rallia johtava Scandola on jo niin kaukana edessä, sekä Andreucci ja Campedelli niin lähellä takana, että näimme parhaimmaksi hieman hidastella ja päästää heidät ohitse jotta saataisiin paras mahdollinen asetelma huomiseen kamppailuun, Rovanperä kommentoi lauantain tapahtumia.

Rovanperä ajoi lauantaina kahta erikoiskoetta lukuun ottamatta kaikilla muilla seitsemällä erikoiskokeella neljän nopeimman joukkoon, kahdesti sijoitus oli toiseksi nopein ja kahdesti kolmanneksi nopein. Rallia lauantain jälkeen johtaa ylivoimaisesti Skoda-kuljettaja Umberto Scandola, joka täräytti avauspäivänä peräti kahdeksan pohja-aikaa ja johtomarginaali toisena olevaan, Rovanperän tallikaveriin Paolo Andreucciin nähden, on jo 28 sekuntia.

2000-luvulla peräti yhdeksän Italian rallimestaruutta voittanut Andreucci on voittanut kaksi edellistä osakilpailua, kun taas Scandolan kausi on käynnistynyt keskeytyksellä, sekä kahdella kolmossijalla. Scandola voitti Italian mestaruuden vuonna 2013, mutta sen jälkeen kolme viimeisintä kautta ovat tuoneet kolme kolmatta sijaa. Rovanperä oli lauantaina kolmella erikoiskokeella nopeampi kuin hänen kokenut tallikaverinsa Andreucci.

Sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 50,3 kilometriä, ja ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 9.35 Suomen aikaa. Lopputulokset ovat selvillä iltapäivällä noin kello neljään mennessä.

Yleiskilpailun tilanne 9/15 ek:n jälkeen

1) Umberto Scandola (Skoda) 33.35,1
2) Paolo Andreucci (Peugeot) + 28,0
3) Simone Campedelli (Ford) + 30,1
4) Kalle Rovanperä (Peugeot) + 35,4
5) Nicolo Marchioro (Peugeot) + 54,9
6) Andrea Dalmazzini (Ford) + 1.01,9

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallyssimo


Facebook kommentit