Rallybaron tuo toisen Hyundain kotimaisille ralliteille – “Teknisesti meillä on kasassa hyvä paketti”

13.11.2017 / 17:08
Jesse Turunen ja Rallybaronin Hyundai Lempäälän SM-rallissa lokakuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaudella 2017 rallin SM-sarjassa elettiin voimakasta kasvun kautta, sarjan kiinnostavuus, sekä näkyvyys olivat vahvassa nousussa. Sarjassa toimiva Rallybaron-tiimi nostatti omalta osaltaan panoksia siirryttyään Hyundai Motorsportin Customer Racingin asiakkaaksi ja tehden samalla yhteistyösopimuksen Hyundai Motor Finlandin kanssa.

Yhteistyö herätti laajaa mielenkiintoa niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin ja Rallybaron sai kunnian taluttaa viivalle Pohjoismaiden ensimmäisen Hyundai i20 R5 -ralliauton. Kuljettajana toimi kaudella 2016 rallin SM4-luokan Suomen mestaruuden voittanut Jesse Turunen.

Turusen debyyttikisa nähtiin talvikauden päättäneessä Nilsiän SM-rallissa. Tuloksellisesti debyytti oli menestys, kun Turunen toi Hyundain viidenneksi, varmalla ja nousujohteisella ajolla. Tuolloin Turunen kommentoi, kuinka vauhtia olisi ollut enemmänkin käytettävissä, mutta auto haluttiin tuoda maaliin ehjänä, sekä tiimin toimintaa kehittäen.

Positiivinen kehitys jatkui myös sorapinnalla ja Turunen osoitti miten Hyundailla voi ajaa voitosta. Voittotaistelussa mies oli vahvasti mukana Uudessakaupungissa, sekä päätöskilpailussa Lempäälässä. Erikoiskokeiden pohja-aikoja kirjattiin Turusen nimiin, mutta voitto tuntui karttavan miestä epäonnen avittamana. Rengasrikko tai puoliharmiton tekninen vika vesitti huipputuloksen harmittavan monta kertaa.

Rallybaronin tiimipäällikkö Antti Leinonen summaa kauden oppivuotena, jonka aikana kehityttiin pettymysten, sekä onnistumisten vuorovaikutuksessa.

– Isoja kehitysaskeleita otettiin ja oppia, sekä onnistumisia koettiin monella eri tasolla. Myös se kuuluisa oppi kantapään kautta oli läsnä, kun tiimi uudistui ja haki muotoaan kauden aikana. Teknisesti ottaen meillä on nyt kasassa hyvä paketti, autolla voi taistella voitoista ja se nähtiin useammassa kisassa. Pienten tekijöiden summana tämä jäi harmittavan lähelle, mutta kyllä tässä voi ylpeä olla Jessen potentiaalista Hyundain ratissa, Leinonen kehuu.

– Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen, kun auto nähtiin kolmen joukossa, sekä kärkitaistelussa lähes jokaisessa kisassa. Se ei ole huono tulos lainkaan näin tuoreelta tiimiltä, Leinonen korostaa.

Tulevaisuudesta puhuttaessa Leinonen on sanojen asettelussa tarkempi. Kuvioita rakennetaan ja tiimillä on tarjottavana kaudelle 2018 myös toinen Hyundai asiakaskäyttöön. Sen ympärillä on jo pidempään liikkunut puheita, mutta mitään julkaistavaa ei kuljettajan suhteen vielä ole. Leinonen toteaa pilke silmäkulmassa miten auto on valmis nopealle kuljettajalle ja sellaisten henkilöiden kanssa keskustelua yhteistyöstä käydään mielellään.

 

Hyundai Wales 2017

 

Teksti: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus


Facebook kommentit