MOTORSPORT

Rallybaron uudella Hyundailla mukaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan – “Kalustohankinta on merkittävä”

Antti Leinosen luotsaama Rallybaron tuo lisäväriä ensi vuoden rallin SM-sarjaan, kun monipuolista toimintaa autourheilun parissa tekevä tiimi laajentaa toimintaansa uuden tehdasvalmisteisen R5-luokituksen omaavan Hyundai i20 -auton hankinnan myötä. Uudella kalustolla Rallybaron lähtee haastamaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokan eli SM1-luokan terävintä kärkeä.

Vuonna 2014 rallin MM-sarjaan mukaan tullut Hyundai Motorsport esitteli tänä vuonna uuden R5-luokituksen kilpa-autonsa, uuden sukupolven Hyundai i20 R5:n. Talli testasi uutta autoa ahkerasti koko alkuvuoden ajan ja kesäkuussa se nähtiin ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa, tosin nolla-autona, hollantilaisen Kevin Abbringin toimesta Ypresin EM-rallissa.

Ensimmäisen kerran Hyundai i20 R5 -auto nähtiin MM-tasolla syys-lokakuun vaihteessa Ranskan MM-rallissa Korsikan asfaltilla ja kolmen auton voimin hankitut tulokset olivat erittäin lupaavia. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella Abbring ja Stephane Sarrazin ajoivat WRC2-luokassa sijat kolme ja kuusi. Abbring kellotti usealle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimpia aikoja ennen keskeytystään. Fabio Andolfi ajoi lopptuloksissa kuudenneksi ja oli yhdellä erikoiskokeella toiseksi nopein.

Hyundai Motorsportin hienot otteet rallin MM-sarjassa ovat tuoneet merkille rallimarkkinoilla hyvää näkyvyyttä ja ennen kaikkea positiivista sellaista ja on selvää, että myös uudesta Hyundai i20 R5:stä tulee kysytty kilpa-auto ympäri maailman. Pohjoismaista ensimmäisenä kyseinen kalusto tullaan näkemään ensi vuonna Suomessa.

 

Kuva: Hyundai Motorsport
Hyundain tänä vuonna esittelemä i20 R5 -auto testattavana viime keväänä (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

“Optio myös toisen auton ostosta”

Aiemmin rallin kotimaisessa F-sarjassa toiminut ja kaksi viimeistä kautta rallin SM-sarjassa mukana ollut Rallybaron lähtee ensi vuonna mukaan SM1-luokkaan haastamaan luokan terävintä kärkeä uudella Hyundai i20 R5 -autolla. Tänä vuonna Rallybaronin kuljettajista Jesse Turunen ajoi SM4-luokassa Suomen mestariksi ja tiimien välisessä SM-taistossa Rallybaron sijoittui hopealle.

– Näiden kahden vauhdikkaan SM-rallivuoden aikana syntyi ajatus siirtymisestä SM1-luokkaan, jonka johdosta olemme nyt saamassa tiimin käyttöön pohjoismaiden ensimmäisen uuden sukupolven Hyundai i20 R5 –ralliauton. Kalustohankinta on merkittävä ja meillä on optio myös toisen auton ostosta. Päätös sen käyttämisestä tullaan tekemään ensi vuoden aikana, Rallybaronin tiimipäällikkö Antti Leinonen kertoo tiimin tiedotteessa.

Se kuka uutta Hyundaita ensi vuonna rallin SM-sarjassa ajaa, ei Leinosen mukaan ole vielä tiedossa, kuten ei myöskään aikataulua auton Suomeen saapumisen osalta. Leinonen on kuitenkin luottavainen, että uusi auto nähdään tositoimissa jo talvikauden ralleissa ja tiedotteen mukaan myös heinäkuussa 2017 ajettava Suomen MM-ralli on mukana suunnitelmissa.

– Tulevaisuudessa tarkoitus on tehdä pitkäjänteistä pohjatyötä erityisesti nuorten kuljettajalupausten parissa. Hyundai on täysiverinen WRC2-luokan kilpa-auto, joten sen tuomat mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Ajatellen nuoren kuljettajalupauksen tulevaisuutta, voimme tarjota käyttöön kokonaisuuden, jonka avulla urakehitystä on mahdollista viedä eteenpäin, Leinonen taustoittaa.

Rallybaron tulee tekemään yhteistyötä ensi vuonna vahvasti Hyundai Motor Finlandin kanssa.

– Hyundai on elänyt muutaman viime vuoden ajan vahvaa tulemista ralliautoilun huipulle. Tehtaan keväällä julkaiseman strategian mukaisesti tulemme olemaan Rallin MM-sarjassa usean vuoden ajan ja samalla myös voimme laajentaa maahantuojina omaa tekemistämme paikallisissa sarjoissa uuden R5-projektin myötä. Olemme saaneet tämän vuoden aikana useita yhteydenottoja tunnetuilta suomalaisilta rallinimiltä ja on ollut todella hienoa nähdä, että merkin tulo R5-luokkaan on saanut paljon positiivista julkisuutta myös Suomessa, sekä Baltian markkinoilla, Hyundai Motor Finlandin pr- ja viestintäpäällikkö Sami Takaneva kommentoi.

– Ilokseni voimme nyt julkaista yhteistyösopimuksen tulevaisuuden nuorten suomalaiskuljettajien taustavaikuttajiin kuuluvan Rallybaron Oy:n kanssa. Sopimuksemme mukaisesti tulemme näkymään tiimin taustalla ensi kaudella Rallin SM-sarjan kilpailujen yhteydessä, Takaneva vahvistaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com