RallyX: Johan Kristoffersson ja Niclas Grönholm jälleen vastakkain Höljesissä

6.5.2022 / 07:52
Niclas Grönholm ja Johan Kristoffersson (Kuva: Jan Kåre Rafoss / GRX).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin nelinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson osallistuu rallicrossin RallyX-sarjan kauden kahteen ensimmäiseen osakilpailuun Ruotsin Höljesissä.

Kristofferssonin perheen pyörittämä Volkswagen Dealerteam Bauhaus -tiimi osallistuu rallicrossin RallyX-sarjan kauden kahteen ensimmäiseen osakilpailuun kahden auton voimin. Ruotsalaistiimin Volkswagen Polon vanhempaa painosta ajaa rallicrossin nelinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, 33, kun taas toisen auton, sen uudemman Polon, ajovuorot jakaa kaksi tulevaisuuden lupausta, Nils Andersson, 22, sekä Gustav Bergström, 19.

– On todella hauskaa päästä taas kilpailemaan ja kaiken lisäksi tarjolla on hyvätasoinen kilpailu, Johan Kristoffersson hehkuttaa tiiminsä tiedotteessa.

Heinäkuussa käynnistyvässä rallicrossin MM-sarjassa kilpaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa lajin historiassa pääluokassa täyssähköautoilla ja Kristofferssonin tiimi on lähdössä MM-sarjaan mukaan kolmen auton voimin. Tiimipäällikkö ja Johanin isä, Tommy Kristoffersson, korostaa edessä olevan RallyX-viikonlopun toimivan ennen kaikkea tärkeänä testitapahtumana tulevaa MM-sarjaa silmällä pitäen.

– Meidän on saatava tiimin toiminnot taas käyntiin ja samalla testata niitä osia, jotka ovat käytössä sekä vanhassa autossa, että uudessa sähköautossa. Olemme rakentaneet kilpa-autoja jo pitkään, mutta tällä kertaa edessä on täysin uudet haasteet ja koska uusien sähköautojen testaaminen on erittäin rajoitettua, meidän täytyy juuri nyt käyttää jokainen tarjolla oleva mahdollisuus, Tommy Kristoffersson sanoo.

Johan Kristofferssonille viime vuosi oli täynnä menestystä, kun rallicrossin maailmanmestaruuden lisäksi autourheilun todellinen moniosaaja jyräsi mestariksi myös RallyX-sarjassa, sekä sähköautojen Extreme E -sarjassa yhdessä Molly Taylorin kanssa. RallyX-mestaruus ei tullut näytöstyyliin, vaikka piste-ero lopulta suureksi kasvoikin, sillä Kristoffersson koki Höljesissä ja Oulussa ajetuista neljästä osakilpailusta tappion Niclas Grönholmille kolmessa.

Kristoffersson tulee saamaan Höljesissä tänä vuonna vastaansa jälleen Grönholmin, sekä lisäksi muun muassa Anton Marklundin ja paluun rallicrossiin tekevän Ole Christian Veibyn. Kristofferssonin tiimin toista autoa Höljesissä ajaa lauantaina Andersson ja sunnntaina Bergström. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna sarja saapuu Suomeen ja Kouvolaan, missä ohjelmassa on kauden kolmas ja neljäs osakilpailu.

RallyX kilpailukalenteri 2022

14.-14.05. Höljes, Ruotsi
15.-15.05. Höljes, Ruotsi
28.-28.05. Kouvola
29.-29.05. Kouvola
09.-09.07. Riika, Latvia
10.-10.07. Riika, Latvia
23.-24.07. Strängnäs, Ruotsi

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Grönholm mukaan RallyX-avaukseen Höljesiin – Kouvolan viikonloppu vielä auki


Facebook kommentit