RallyX Nordicin osakilpailua kaavaillaan Suomeen ja Kouvolaan myös ensi kesäksi

5.10.2018 / 07:33
Oliverit Eriksson ja Solberg Kouvolan Tykkimäessä elokuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic nähtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa, kun sarjan yksi osakilpailuista ajettiin Kouvolassa elokuussa. Sarjan osakilpailua kaavaillaan Suomeen myös ensi kesäksi.

RallyX Nordic -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Tierpin uudella rallicross-radalla Ruotsissa. Supercar-luokan pistejohtajana finaaliin lähtee Oliver Solberg, jonka pistejohto toisena olevaan Oliver Erikssoniin nähden on kuusi pistettä. Supercar Lites -luokassa Guillaume De Ridderin pistejohto sen sijaan on selkeämpi, sillä toisena oleva Ben Philip Gundersen on jäänyt belgialaisesta jo 17 pistettä.

Ennen kuin kuluvan kauden mestarit ja mitalistit on selvillä, on ensi kauden kilpailukalenteri jo julkaistu, joka tosin vielä vaatii lopullisen vahvistuksen. Mikäli muutoksia tähän nyt julki tuotuun kalenteriin ei enää tule, niin kausi 2019 käsittää yhteensä seitsemän osakilpailua kuuden kilpailuviikonlopun aikana ja osakilpailuja tullaan ajamaan viidessä eri maassa: Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Latviassa, sekä Suomessa ja Kouvolassa. Kausi käynnistyy Höljesin radalta Ruotsista toukokuussa, missä ajetaan kaksi osakilpailua.

Tänä vuonna Kouvolassa ajettiin RallyX Nordic -sarjan osakilpailu Rallycross Festival -tapahtuman puitteissa ja samaan viikonloppuun oli lisätty mukaan myös rallicrossin SM-sarjan kauden päätösosakilpailu. Konsepti oli kaikin puolin onnistunut ja se keräsikin paljon positiivista palautetta. Se mihin monet Supercar-luokan kuljettajat toivoivat muutosta oli, että jatkossa RallyX Nordicin kanssa samaan aikaan ajettava SM-osakilpailu ei olisi kauden viimeinen osakilpailu. Nyt todelliset “mies-miestä-vastaan” kaksintaistelut mestaruudesta ja mitaleista SM-sarjan kuljettajien välillä jäi kokonaan näkemättä.

Huutoon on näillä näkymin vastattu, sillä selvää on, että SM-sarjan kauden viimeistä osakilpailua ei todellakaan ajeta heinäkuun puolivälissä, vaan kyseessä lienee kauden kolmas osakilpailu. Vain viikko Suomen osakilpailun jälkeen RallyX Nordic suuntaa Pohjoismaiden ulkopuolelle ja Bikerniekin upealle radalle Latvian Riikaan, missä on ajettu rallicrossin MM-sarjan osakilpailu vuosina 2016-2018. Kausi 2019 päättyy kuluvan kauden tavoin Ruotsin Tierpiin.

RallyX Nordicin kilpailukalenteri 2019 (vaatii vielä lopullisen vahvistuksen)

19.-20.05. Höljes, Ruotsi
01.-02.06. Nysum, Tanska
13.-14.07. Kouvola
20.-21.07. Riika, Latvia
17.-18.08. Norja (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
21.-22.09. Tierp, Ruotsi

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit