MOTORSPORT

RallyX: Veiby tekee paluun rallicross-auton rattiin – “Hän on hyvä ja nopea kuljettaja”

Rallin MM-sarjasta tuttu norjalaiskuljettaja Ole Christian Veiby tekee paluun rallicrossin pariin seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Viime vuosina muun muassa rallin MM-sarjassa kilpaillut Ole Christian Veiby, 25, on tehnyt sopimuksen ruotsalaisen JC Raceteknik -tiimin kanssa rallicrossin RallyX-sarjassa kilpailemisesta tänä vuonna. Veiby osallistuu Pohjoismaiden mestaruussarjaan Audi S1 -autolla ja edessä on seitsemän osakilpailua käsittävä urakka, joka viedään läpi reilun parin kuukauden aikana, touko-, kesä- ja heinäkuussa.

– Fantastista saada Ole Christian tiimiimme. Tiedämme, että hän on erittäin hyvä ja nopea kuljettaja, joka on saavuttanut paljon menestystä rallissa. Hän oli myös nopea rallicrossissa, kun hän edellisen kerran tässä lajissa kilpaili, joten on jännittävää saada hänet jälleen rallicross-auton rattiin. Tulee olemaan todella hauskaa työskennellä hänen kanssaan ja nähdä kuinka hän työskentelee, tiimipäällikkö Joel Christoffersson kommentoi JC Raceteknikin tiedotteessa.

Veibylle rallicross ei lajina missään nimessä ole uusi, vaikka hän viime vuodet rallin parissa onkin viettänyt. Vuonna 2015 Veiby osallistui rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokkaan, sijoittuen loppupisteissä hienosti kolmanneksi. Tänä vuonna Veiby on voittanut Norjan rallisarjassa ajamistaan neljästä osakilpailusta kaksi ja helmikuinen Ruotsin MM-ralli päättyi WRC2-luokan toiseen sijaan. Kyseessä oli Veibylle uran 50. MM-ralli.

– Tuntuu mahtavalta ajaa jälleen rallicrossia! Tavoite on tottakai olla kärjessä, siitä ei ole epäilystäkään. Tosin siitä on ehtinyt kulua jo melkoisesti aikaa, kun viimeksi kilpailin rallicrossissa ja monet kuljettajat omaavat enemmän kokemusta kuin minä. Mutta tulee olemaan hauskaa päästä jälleen ajamaan todella nopealla autolla ja kilpailemaan, Veiby hehkuttaa.

JC Raceteknik -tiimi nousi pari vuotta sitten isoihin otsikoihin, kun se voitti rallicrossin MM-sarjassa tiimien maailmanmestaruuden.

– JC Raceteknik -tiimissä ajaminen tuntuu todella hyvältä. Tunsin Joelin jo entuudestaan ja monia muitakin tiimistä. Audi on kuitenkin minulle täysin uusi tuttavuus, mutta mielestäni olemme vastanneet näihin haasteisiin nopeasti Höljesissä ajettujen kahden testipäivän myötä. Jos katsotaan testeissä ajettuja kierrosaikoja, niin tilanne näyttää hyvältä, Veiby hehkuttaa.

Veiby saa tiimikavereikseen Supercar-luokassa Sondre Evjenin ja Philip Gehrmanin. JC Raceteknik -tiimissä RallyX-sarjassa tänä vuonna kilpailevat lisäksi Jimmie Walfridson Supercar Lites -luokassa, Alex Gustafsson Crosskartin pääluokassa, sekä Lukas Andersson ja Erik Nilsson Crosskart Junior -luokassa. Veiby odottaa kauden avausta innostunein ja luottavaisin mielin.

– Tuntuu siltä, että olemme valmistautuneet hyvin avauskilpailuun ja siellä sitten nähdään mihin pystymme. Mutta varmasti meillä on kapasiteettia yltää aivan kärkeen, Veiby vakuuttaa.

RallyX-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan Höljesissä, Ruotsissa 14.-15. toukokuuta. Veiby tulee saamaan vastaansa muun muassa Johan Kristofferssonin, Niclas Grönholmin, sekä Anton Marklundin. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna sarja saapuu Suomeen ja Kouvolaan, missä ohjelmassa on kauden kolmas ja neljäs osakilpailu.

RallyX kilpailukalenteri 2022

14.-14.05. Höljes, Ruotsi
15.-15.05. Höljes, Ruotsi
28.-28.05. Kouvola
29.-29.05. Kouvola
09.-09.07. Riika, Latvia
10.-10.07. Riika, Latvia
23.-24.07. Strängnäs, Ruotsi

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Grönholm mukaan RallyX-avaukseen Höljesiin – Kouvolan viikonloppu vielä auki

RallyX: Johan Kristoffersson ja Niclas Grönholm jälleen vastakkain Höljesissä

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com