Ranskalaistallille riitti – Citroen antoi potkut Kris Meekelle!

24.5.2018 / 19:23
Kris Meeke ei jatka Citroen-tallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Citroen-talli tiedotti torstaina alkuillasta, että sen kuljettajista Kris Meeke, sekä brittikuljettajan kartanlukija Paul Nagle eivät jatka enää ranskalaistallin palveluksessa.

Citroenin lähettämä tiedote on lyhyt ja sen viesti on varsin selvä: Kris Meeken epävarmuus on jo uhka niin kuljettajan, kuin kartanlukijankin terveydelle. Toisaalta se voidaan myös tulkita niin, että rallin MM-sarjan 2000-luvun menestynein talli yksinkertaisesti kyllästyi Meeken jatkuviin ulosajoihin, joista viimeisin nähtiin Portugalissa viime viikonloppuna. Meeke on kuuden osakilpailun jälkeen kuljettajien MM-pisteissä sijalla kahdeksan.

Päätös astuu voimaan välittömästi, eli Meeke ei kilpaile enää Italian osakilpailussa parin viikon päästä. Citroen on ilmoittanut Italiaan Craig Breenin, sekä Mads Östbergin, jotka myös edustavat ranskalaistallin värejä tässä kilpailussa. Citroen ilmoitti tiedotteessaan, että se tulee tiedottamaan loppukauden kuljettajakokoonpanosta lähiaikoina.

– Tämä päätös ei ollut helppo tehdä, koska se vaikuttaa niin kuljettajaan, kuin kartanlukijaankin, mutta se perustuu suurelta osin turvallisuustekijöihin, joista kannan tallipäällikkönä vastuun. Olemme näin ollen tehneet tämän päätöksen ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar sanoo tiedotteessa.

Italian MM-ralli Sardinian saarella käynnistyy torstaina 7. kesäkuuta.

 

Hae Lainaa

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit